Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Bistro Teplá kačka: Dáte si kachní ramen, asijský svařák nebo menu pro Rok draka?

doporučujeme | 28. 1. 2024

Chcete stručnou recenzi na asijské bistro Teplá kačka? Jak napsal food kritik Lukáš Hejlík – a my můžeme podepsat: „Bylo to strašně moc dobrý.“ Šéfkuchařka letenského podniku Lucie Bártová nám v rozhovoru prozradila, jak vznikl název bistra i jaké jídlo v jejím bistru určitě musíte ochutnat. Dozvíte se také, co se chystá na čínský nový rok nebo co se bude v Teplé kačce servírovat na Valentýna.

Text: Petra Müllerová
Foto: Teplá kačka

421010155_939086424558395_4071521572431392781_n.jpg

 

Teplá kačka bistro@shop

Designové bistro mezi Letnou a Holešovicemi, kde můžete ochutnat průřez street...

Jaké novinky ze zimního menu jsou aktuálně nejvíc oblíbené?

V zimě chtějí naši zákazníci nejvíce velké polévky ramen kachní, sečuán a wonton polévky. Rozhodně je musíte vyzkoušet. Určitě se rády i pochlubíme, že náš kachní ramen loni vyhrál ve výběru gastro magazínu Pražského reje o nejlepší ramen v Praze. To nám udělalo nesmírnou radost. Kachní ramen totiž je skutečně naše signature dish a jeho chuť je velmi specifická, díky skořici, badiánu atd.

Máte v nabídce i nějaký speciální nápoj na zahřátí?

Máme skvělý asijský svařák z bílého vína míchaný s naší domácí koriandrovou limonádou a kuličky sečuánského pepře. Pro klasiky máme červený s naším švestkovým sirupem s kořením pěti vůní. Je to vážně hit zimy!

Teplá kačka je originální název. Jak vlastně vznikl?

Název Teplá kačka vznikl, když  jsme se rozhodli vyjet s naší kachnou na Prague Pride, kde jsme si chtěli vyzkoušet vařit pro více lidí. Jak jinak se měla jmenovat kachna, která vyjela na „teplý“ festival? Jméno se nabízelo samo.

0H4A2710.jpg

V půlce února začne čínský Nový rok. Plánujete nějaké speciální akce a speciální menu?

Ano. Já jsem 20 let pracovala v londýnském Soho v IT firmě, která sousedila s Chinatown, takže jsem tyto věci prožívala a milovala je. Desátého února začíná rok draka a my připravujeme menu na celý týden. Podávat se budou tradiční jídla, pokrmy, které jsou například symbolem dlouhověkosti, štěstí, lásky, hojnosti atd.

Budete mít opět vyzdobenou Šternberkovu ulici ve stylu Chinatown?

Ano, pokud nám to okolní domy dovolí, tak rádi. Když ne, uděláme si Chinatown na naší zahrádce ve vnitrobloku.

 

Oslava čínského nového roku

Teplá kačka bistro@shop

05.02. - 10.02.

0H4A6698_ver2.jpg

Několik dní po startu nového roku dřevěného draka bude sv. Valentýn. Kdyby u vás chtěla dvojice strávit svátek zamilovaných, co byste jim doporučili si objednat?

Jsme velmi kreativní a rádi tvoříme, takže i na Valentýna něco chystáme. Hlavně sladké a slané knedlíčky pro zamilované. Sledujte náš instagram, tam se o nabídce dozvíte.

Chystáte nějaké novinky na jarní menu?

Ano, asijská kuchyň je hodně o sdílení. Soustředíme se na pokrmy, které hosté mohou sdílet. Mají tak šanci ochutnat více jídel. Neděláme jídla, která můžete ochutnat v každé asijské restauraci.

Luciesef.jpeg
Šéfkuchařka bistra Teplá kačka Lucie Bártová

Loni to bylo 10 let od startu Teplé kačky. Kde se vidíte na konci druhé desetiletky?

Jako majitelka a šéfkuchařka jsem v bistru každý den. Každý den věci vařím, vymýšlím a jsem u toho, když se jídla vydávají, a musím říci, že mě to stále baví. Dříve jsem byla trošku omezená tím, že jsem neměla žádného kuchaře. Nyní mám skvělý tým a umím si představit posunout Teplou kačku dál.

Někteří číšníci u vás nosí jídlo na hlavě. Je to záměr udělat pro lidi z návštěvy trochu show?

Servis je hodně důležitý. Nikdo nemá rád, když někam jde a obsluhuje ho naštvaný personál, který si řeší osobní problémy. Náš číšník James občas nosí jídlo na hlavě a hosté to milují. Chceme, aby se u nás všichni cítili dobře.

0H4A6720.jpg

Každý měsíc pořádáte několik kurzů vaření. O jaké mají lidé největší zájem?

Kurzy jsou hodně oblíbené, zvláště japonský street food a dim sum, a jsou vhodné i pro úplné začátečníky. Děláme spolu těsto a tvarujeme knedlíčky, pak si jídla společně uvaříme a sníme.

 

Teplá kačka bistro@shop

Designové bistro mezi Letnou a Holešovicemi, kde můžete ochutnat průřez street...

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!