Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

SOUTĚŽ: Chcete letní osvěžení v podobě ciderů od F. H. Prager?

doporučujeme | 11. 7. 2023

Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Vy ho teď díky spolupráci CityBee a F.H. Prager můžete ochutnat grátis!

Foto: F.H. Prager

clanky9/IMG_3929.jpeg

Co je cider?

Cider je fermentovaná jablečná šťáva, která obvykle obsahuje zhruba 4 až 6% alkoholu. Ovšem není cider, jako cider.

„Pokud chcete ochutnat opravdu kvalitní cider, je potřeba se zajímat o způsob jeho výroby. Průmyslově vyráběné cidery jsou výhradně z koncentrátu, doslazovány cukrem či glukozofruktózovým sirupem a dochucovány aromaty. Ty řemeslné, které jsou většinou hůře dostupné, se vyrábějí fermentací jablečné šťávy ze speciálních odrůd jablek. Jejich chuť je tedy výrazně odlišná,“ říká Alexandros Samaras z F.H. Prager.

clanky9/IMG_8445.jpeg

Proč si dát v létě cider?

Cider je ideální alternativa pro konzumní příležitosti, kdy by si člověk dal pivo, ale z nějakého důvodu nechce nebo nemůže. Kromě klasických jablečných ciderů, bývají dostupné také ovocné příchutě, které vznikají přimícháním další ovocné šťávy.

Na trhu najdete i nealko verze. „Minulý rok jsme uvedli na trh nealkoholický cider, který je naprostým unikátem. Jsme první v Česku a na Slovensku, kdo vyrábí nealko cider, který je ale skutečným ciderem i dle výrobního postupu. Aby se nápoji dalo říkat cider, musí být vyroben z jablek a projít procesem kvašení. Ten se nám podařilo vyladit i v nízkoalkoholické verzi. Vybírat můžete celkem ze tří příchuťových variant,“ dodává Alexandros Samaras.

clanky9/IMG_8696.jpeg

SOUTĚŽ o cidery F.H. Prager

Stačí odpovědět na otázku níže (nápovědu najdete na webu F.H. Prager) a zanechat svůj email, pomocí kterého budeme kontaktovat vylosovaného výherce. Každý uživatel smí zadat svůj email pouze jednou – díky.

Soutěž trvá od úterý 11. 7. 2023 10:00 hod. do úterý 18. 7. 2023 do 10:00 hod.

Cena pro vítěze

► 6 různých ciderů na ochutnání (4 alkoholické a 2 nealko)

Soutěžní formulář si můžete zobrazit v novém okně ZDE

clanky9/IMG_9028.jpeg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!