Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pět nových výstav: Hořící zvířata, Pištěk, krásné české knihy nebo fotky z ráje

doporučujeme | 23. 10. 2022

Ať už patříte mezi milovníky umění nebo jen hledáte místo, kde se zároveň zahřát a něco nového dozvědět, máme pro vás dobrou zprávu. Vybrali jsme  pět aktuálních výstav, které rozhodně stojí za vidění. Prohlédnout si můžete například nejkrásnější české knihy minulého roku, spoustu fotek (polo)nahých lidí i hořících vycpaných zvířat.


Foto: © Christian Houge: Temple of Light

%C4%8D%C3%ADsla/blue-01.jpgChristian Houge: Temple of Light

V prostorách Bold Gallery vystavuje mezinárodně oceňovaný norský fotograf Christian Houge. Vystaveny jsou dva cykly umělce. V prvním uvidíte zvířecí taxidermie a lovecké trofeje v kombinaci s tapetami ve viktoriánském stylu, druhý je inspirovaný holandskými malbami zátiší 17. století a zkoumá mravní princip Memento mori .

 

Christian Houge: Temple of Light

BOLD Gallery

20.10. - 20.11.

clanky9/Templeoflight_ResidenceofImpermanence_Kudu_foto(c)ChristianHouge.jpeg
Foto: © Christian Houge: Temple of Light

%C4%8D%C3%ADsla/Claret-02.jpgfragilités

Výstava fragilités zpochybňuje tradiční význam křehkosti ve smyslu slabosti, bezmoci či pasivity, a naopak ji považuje za zdroj síly a dění, aktivně podporující vzájemné provázanosti. Historické jádro výstavy vytváří síť spojitostí mezi díly Louise Bourgeois, Marii Bartuszové, Gety Brătescu a Aliny Szapocznikow. Vstup na výstavu je zdarma.

 

fragilités

Galerie Rudolfinum

20.10. - 29.01.



%C4%8D%C3%ADsla/Beige-03.jpgPištěk & Pištěk: DVA SVĚTY

Theodor a Jan Pištěk jsou známí malíři (a také otec a syn), kteří spolu, ačkoliv už mají za sebou desítky výstav, ještě nikdy nevystavovali společně. Teď ve Ville Pellé konečně můžete vidět jejich díla pohromadě.

 

Pištěk & Pištěk - DVA SVĚTY

Villa Pellé

18.10. - 29.01.


Jiný svět, Jan Pištěk, 2021

%C4%8D%C3%ADsla/DarkGreen-04.jpgNejkrásnější české knihy roku 2021

Výstava Nejkrásnější české knihy roku 2021 je první krátkodobou výstavou v novém Muzeu literatury. Zároveň s touto výstavou si můžete prohlédnout i stálou expozici Rozečtený svět.

 

Nejkrásnější české knihy roku 2021

Muzeum literatury

18.10. - 15.03.

%C4%8D%C3%ADsla/Black-05.jpgJohn Wehrheim: Paradise Lost

Fotograf John Wehrheim se ocitl v pravý čas na pravém místě. V sedmdesátých letech fotil život hippies, surfařů a dalších lidí žijících na ostrově Kauai na Havaji. Tito lidé bydleli v domech na stromech a samozásobovali se potravinami. Do jejich všedních dní můžete nakouknout na výstavě Paradise Lost.

 

John Wehrheim: Paradise Lost

Galerie hlavního města Prahy

12.10. - 08.01.


Foto: John Wehrheim: Paradise Lost

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!