Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Artová gastronomie v krápníkové jeskyni v Praze = restaurace Triton na Václaváku

advertorial | 16. 10. 2022

Restauraci Triton najdete v krápníkové jeskyni vybudované pod Václavským náměstí v centru Prahy. Restaurace sází na tzv. artovou gastronomii. Pokrmy překvapí nejen svou chutí, ale i vizuální podobou a zajímavým příběhem. Dát si tu můžete unikátní zavináč i originální vepřo knedlo zelo.

Foto: Triton Restaurant

bucek.jpg
Bůček
Konfitovaný vepřový bok / nakládané zelí / lanýžový knedlík / šalotka-kaviár / červená řepa

 

Triton Restaurant

Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...

Nový šéfkuchař

Kuchyni výjimečného podniku má od letošního jara na starosti mladý a talentovaný šéfkuchař Tomáš Kohút. Ten se při tvorbě nového menu inspiroval klasickými českými pokrmy, které přetavil do elegantní a ultra moderní podoby. Pojďme si pár z nich představit. 

Originální menu

Mezi předkrmy jistě zaujme unikátní zavináč, který na rozdíl od svého hospodského předobrazu překvapí jemnou chutí candáta marinovaného v Prosecco octu i působivým doprovodem v podobě pyré z kešu ořechů, slaniny a rybího vývaru. Pestrou kombinaci chutí dotváří chips z rybí kůže, gel z červené papriky a omáčka z kysaného kefíru a kopru. 

zavinac1.jpg
Zavináč
Marinovaný candát / kešu pyré / slanina / okurka / paprika

Druhým chodem je variace na smažený květák, který je přetvořen do tekuté verze, tedy do podoby květákového krému ochuceného jablečným octem. Ten šéfkuchař podává s medovou sušenkou a kachním pršutem. Jako hlavní chod překvapí velmi nápaditá i odvážná prezentace knedlo-vepřo zela, v němž křehký bůček na talíři doprovázejí bramborové knedlíky plněné lanýži, marinované zelí, pyré z červené řepy a omáčka z lanýžového másla. 

A překvapení nechybí ani v kategorii dezertů, kde šéfkuchař se svým týmem připravil opět lehce kontroverzní vizi rozebraného štrúdlu, v němž sice nechybějí základní ingredience jako jsou jablka, vlašské ořechy či rozinky, ale jinak je všechno úplně JINAK. A právě tato jinakost je vedle skvělé chuti a vizuální dokonalosti jedním ze základů artové gastronomie.  

strudl%281%29.jpgŠtrúdl
Jablko / žitný crumble / vanilka / rozinky / vlašské ořechy

Pár slov šéfkuchaře

A připojujeme ještě pár slov od samotného šéfkuchaře Tomáše Kohúta, jenž své nové menu přirovnává k zážitku při seskoku Bungee jumping. 

  • 1. chod. Fáze, kdy vystupujete výtahem na vrchol místa, srdce vám buší, těšíte se, a jste plni očekávání.                 

  • 2. chod. Stojíte na vrcholu, připevňují na vás bezpečnostní lano, dostáváte instrukce, a vy se už nemůžete dočkat, až skočíte.

  • 3. chod. Skočili jste, letíte plnou rychlostí dolů, huba otevřená a na plné hrdlo křičíte, užíváte si tu pořádnou dávku adrenalinu.

  • 4. chod. Vytáhli vás nahoru. Odepnuli z lana, a i když uběhlo už 10 minut od skoku, tak se stále usmíváte a říkáte si: „Ten zážitek za to stál!“

tomaskohut.jpg

 

Triton Restaurant

Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!