Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Velikonoce: Nejlepší vejce, vymazlené věnečky, utajený hrad, nejstarší zahrada

doporučujeme | 14. 4. 2022

Trávíte prodloužený víkend v Praze? Máte se na co těšit! Oslavu svátků jara a velikonoční tradice jsme trochu inovovali. Místo vajíček natvrdo ochutnáte vejce Benedikt, tradiční mazanec vyměníte za božské věnečky a jehněčí na česneku za selečí s kopřivovou nádivkou. A místo pomlázky si dejte výlet na Okoř za rytíři nebo navštivte nejstarší pražskou zahradu.

P.S. Chcete-li si udělat výlet z města, zajeďte se podívat na místa, kam už se letos vrátili čápi

clanky8/vejce-okok.png
Hody, hody, do provody, dejte vejce Benedikt...? Jestli máte chuť, tak čtěte dál!

Nové podniky: Na Velikonoce si prý musíte pořídit něco nového, aby vás nepokakal beránek. Co takhle vyzkoušet některý z nově otevřených podniků? V uplynulém měsíci jich v Praze otevřelo hned 15. Více➠ZDE

Nejlepší Benedikt: Na sobotu připadá National Eggs Benedict Day. Kam v Praze vyrazit na nejlepší vejce Benedikt: Kavárna co hledá jméno ? KRO Coffee ? La Bottega Linka ? Ansámbl v Krymské ?

Nejslavnější Amélie: Už je to 20 let, co půvabná tmavovláska s rošťáckým úsměvem dobyla svět. Teď se Amélie z Montmartru vrací do českých kin. O Velikonocích film promítají kina Světozor, Aero nebo Art. Více➠ZDE

TIP PARTNERA CITYBEEKENDu
Bob a Bobek a další kreslené postavičky z výstavy "Světy české animace" si připravili pro všechny živé bytosti malou velikonoční nadílku: 20% sleva na veškeré vstupné.
Více➠ZDE

Nejstarší zahrada: Za zdmi ministerstva financí se ukrývá nejstarší zahrada v Praze – Vojanovy sady. Kromě kvetoucích stromů se tu můžete pokochat i nádhernými pávy (znáte je z ministerských selfíček). Více➠ZDE A videoprohlídku najdete ZDE

Jiný hrad: Není hrad jako Hrad! Vydejte se v sobotu na komentovanou prohlídku Vyšehradu. Objevíte kostel ukrytý v hradbách, tajuplné kasematy nebo se vydáte po stopách slavných pochovaných na Slavíně. Více➠ZDE

Rytířská slavnost: Nedělní výlet směřujte na Okoř. V cíli vás čeká pestrý celodenní program rytířských slavností – dobové divadlo, tance, středověká hudba, příjezd rytířské družiny i ukázky sokolnictví. Více➠ZDE

MENU JAKO JELEN
Vajíčkovou pomazánku nemůžete ani cítit a z mazance vás pálí žáha? Zkuste velikonoční menu z Červeného Jelena. Bude se servírovat brazírované selečí ramínko s kopřivovou nádivkou či grilovaný telecí hřbet De-Rose.
 Více➠ZDE

OCHUTNEJ MOŘE
Pokud upřednostňujete jídlo s ploutvičkou, chapadlem či klepýtky, pak vás potěší nové menu v hotelu Hilton. Servírovat se budou plody moře i prosecco. Mořské pobřeží a léto volá!
Více➠ZDE

LUXUSNÍ VĚNEČKY
Na receptu těchto věnečků všedních i netradičních chutí se prý podílel bůh i ďábel. Věnečky s božsky křupavým těstem a ďábelsky dobrým krémem ochutnáte v nově otevřeném podniku za Národním divadlem (otevřeno jen ve všední dny).
Více➠ZDE


[loga/cb_logo(1).png]

CityBee zve do... Bílé vrány

Kavárna Bílá vrána je sociální podnik, to znamená, že jejich hlavním cílem není zisk, ale sociální přínos – zaměstnávají totiž lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Najdete je hned vedle Václaváku, v ulici Ve Smečkách.

V rámci pro bono spolupráce je Bílá Vrána nově zaregistrovaným podnikem na CityBee, takže pozvánky na jejich akce najdete i u nás na webu. Přes Velikonoce mají sice zavřeno, ale na konci dubna pořádají bleší trh, o několik dní později zvou na novou výstavu.

[loga/cb_logo(1).png]

news

Kam v dubnu v Praze zadarmo: Na trhy, food festivaly nebo oslavit den tance

6 nových pražských kaváren, které byste měli navštívit

Nově otevřeno: Kde v Praze ochutnat Vietnam, Itálii, chlebíčky či dánské pečivo

Culinary Cinema. Exkluzivní večer s vůní lanýžů na plátně i na talíři

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!