Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nové podniky: Kdo otevře v roce 2022? Na koho se už teď můžete těšit?

doporučujeme | 17. 1. 2022

Pravidelně pro vás mapujeme nové podniky, které v nedávné době v Praze otevřely. Tentokrát se ale pojďme podívat, co se chystá v novém roce. Na jaře by měla začít stavba metra D, do konce roku by měla být hotová lávka HolKa spojující Holešovice a Karlín a úpravy čekají Malostranské náměstí. To ale není zdaleka vše. Nové pavilony vyrostou v zoologické i botanické zahradě, na Malé Straně vzniknou nové galerijní prostory a na Vltavě se bude dokonce surfovat.

263053072_146342017734561_6482853066534759340_n.jpg

LETNÁ

 

Kafec Praha Letná

Výběrová káva na espresso i filtr, bohaté snídaně (každý den od 8:00 do 13:00),...

Zkušební provoz odstartuje už 24. ledna nová kavárna Kafec. Najdete ji na Letné, konkrétně v ulici Korunovační 18. Už brzy tu na vás budou každý den čekat vyhlášené wafle, snídaně a brunche od 8:00 až do 13:00 a také výběrová káva.

uvodni%2813%29.jpg

KARLÍN

 

Liquid Office Bar

Koktejly připravené za pomoci těch nejmodernějších mixologických technik a to vše do...

V únoru plánuje otevřít Liquid Office Bar. Za projektem stojí tým, který v centru města pět let vedl Cash Only Bar a v současné době více než 12 let  provozuje Hemingway Bar Prague. Do budoucna bar plánuje i denní provoz. V kavárně bude k mání káva z pražírny Nordbeans, koláče i sendviče.

li.jpg

NOVÉ MĚSTO

 

Andaz Prague

Nový luxusní hotel v centru Prahy....

V Cukrovarnickém paláci na Senovážném náměstí otevře svou vůbec první pobočku v Česku společnost Hyatt. Pětihvězdičkový hotel Andaz Prague bude přijímat rezervace od března 2022.

HOTEL.jpg
V hotelu Andaz Prague najdete i fitness centrum, českou i asijskou kuchyni či wellness.

MALÁ STRANA

 

Kunsthalle Praha

Kunsthalle Praha je nezávislý prostor pro umění v srdci historické Prahy....

V únoru se chystá otevření galerie Kunsthalle Praha. Místo bývalé Zengerovy transformační stanice v historickém centru Prahy ožije programem pro co nejrozmanitější publikum. 


V Kunsthalle Praha najdete tři rozsáhlé galerijní prostory, design shop, bistro i kavárnu s terasou a půvabným výhledem na Petřín a Pražský hrad.

HOLEŠOVICE

 

Vlny Štvanice

Nová unikátní dráha s divokou vodou, kde si můžete užít surfování....

Vlny Štvanice budete moci vyzkoušet v březnu. Na Vltavě vzniká unikátní dráha s divokou vodou, kde si budete moci užít surfování s výhledem na Pražský hrad. Ambasadorkami projektu jsou Barbora Poláková a Eva Samková.

242612466_159291823050247_3192889361124670183_n.jpgParta nadšenců do vodních sportů se rozhodla revitalizovat druhý kanál s divokou vodou na pražské Štvanici a otevřít jej pro veřejnost. V kampani na HitHitu vybrala více než 660 000 korun.

TROJA

 

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

Přijďte se podívat na exotická i ohrožená zvířata do pražské zoo v Troje, jedné z...

V Zoo Praha pokračuje stavba nového pavilonu goril, který bude po svém dokončení (snad na konci letošního roku) největší expozicí v zoologické zahradě. Pavilon o rozloze 2 500 metrů čtverečních roste od podzimu 2019 vedle venkovního výběhu žiraf v horní části areálu. 

ZOO.jpg
U pavilonu, jehož otevření je prozatím naplánováno na podzim roku 2022, také vznikne zcela nový vchod do zoo.

 

Botanická zahrada hl. m. Prahy

Unikátní spojení tropického skleníku a rozlehlé venkovní expozice zahrnující mimo...

V Botanické zahradě v současné době probíhá stavba nového výstavního pavilonu a centra pro návštěvníky v Nádvorní ulici. Objekt by měl být dokončen na jaře roku 2023. Nabídne multifunkční sál, služby a zázemí pro návštěvníky a rovněž prostory pro zaměstnance botanické zahrady.

Na začátku roku 2022 bude zahájen další významný projekt – přemostění, které propojí areál u skleníku Fata Morgana s venkovními expozicemi. Modernizace se dočká také viniční domek na vinici sv. Kláry, kde bude mimo jiné vybudován i moderní degustační prostor.

deg.jpgDegustační prostor bude zabudován do svahu vinice. Nový objekt bude částečně skryt pod zem a jeho hlavní pohledová část bude situována v prostoru stávající terasy.

KOŠÍŘE

 

Nová Cibulka

Usedlost Cibulka v pražských Košířích má nového majitele. Je jím Nadace rodiny...

Část usedlosti Cibulka v pražských Košířích se v průběhu roku 2023 otevře veřejnosti. V původním klasicistním domku zahradníka vznikne kavárna – práce na stavbě už začaly. Do roku 2026 tu pak manželé Vlčkovi (Nadace rodiny Vlčkových) plánují vybudovat ještě dětský hospic s paliativním střediskem.

211225_exterier.jpgUsedlost Cibulka má bohatou historii, unikátní genius loci, krásný lesopark a je v pěší vzdálenosti od FN Motol. Představuje tak ideální domov pro plánovaný dětský hospic.

P.S. Víte o nějakém dalším podniku či projektu, který by měl začít fungovat v roce 2022? Napište nám, abychom ho přidali do článku. Díky.

Starší, ale stále ještě nové podniky v Praze

​⇒ Nově otevřeno: Vegan bar pro milovníky knih, divotvorná pekárna i virtuální realita

​⇒ Nově otevřeno: Bar s koulemi, luxusní brambory, Polífkárna i několik kaváren

⇒ 21 nejzajímavějších nových podniků, které v Praze otevřely v roce 21

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!