Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zajděte na ústřice a víno na Malou Stranu. Nebo na šneky a svařák?

doporučujeme | 28. 12. 2021

Milujete dobré víno a ústřice? Nechte si nalít skleničku (nebo dvě) a naservírovat ústřice (nejlépe plný tucet) v bistru TUCET Míšeňská na Malé Straně, které otevřelo v nelehkých časech za pandemie covidu. A pozor, v zimě vás tu zahřeje růžový svařák. Nebo šneci – to už necháme na vašich chuťových preferencích... 

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: TUCET Míšeňská

tucet.jpg
Ústřice po japonsku (zázvor, sójová omáčka, rýžový ocet, okurka a sushi kaviár)


Reklama

VÝPRODEJ
Nakupte oblíbené dárky v povánočním výprodeji. Připravili jsme pro vás nabídku zdravých potravin, doplňků stravy pro imunitu, energii ale i celkové zdraví, přípravky pro krásnou a zdravou pokožku z kolagenem.
Více➠ZDE

 

TUCET Míšeňská – ZAVŘENO

Chystá se stěhování do nových prostor....

"Podnik jsme si otevřeli s přítelem v covidu, kdy náš původní plán byl ten, že u nás na Malé Straně nebylo kde si dát dobré víno," popisuje v rozhovoru pro CityBee Jana Hronová.

Její přítel, o kterém je řeč, je Radan Šprongl, novinář - videoreportér. "On nemohl nikam vycestovat a točit reportaže kvůli covidu a já jsem jako event/marketing manažerka také neměla standardní práci," vysvětluje dále Jana Hronová.

Jak byste v jedné větě popsali váš podnik?

Rodinné / přátelské bistro s ústřicemi a vínem. Dříve jsme nabízeli i další pokrmy (krevety na bílém víně nebo piminetos de padrón – opékané papričky na olivovém oleji), ale nyní se zaměřujeme pouze na ústřice a víno. 

tucet2.jpg

Jaké jedno jídlo a jedno pití byste mi doporučili při první návštěvě?

Ústřice a naše dvě “housewine” Pinot Grigio nebo růžové víno “Beránka” – vybrali jsme ho proto, že dům má beránka ve znamení. Cena je 57 Kč/0,2 l.

A protože vedle U Bílé kuželky stojí pivo 57 Kč, tak když do Míšenské ulice přijde pár, muž si dá pivo a žena u nás víno. A pak určitě musíte ochutnat krevety na bílém víně.

Odkud a jak časo ústřice dovážíte?

Ústřice máme z ostrova Oléron ze západního pobřeží Francie. Závozy máme pravidelně středy a pátky. Ty, co nám přijedou ve středu, jsou vylovené v pondělí a páteční závoz je vyloven ve středu.

Ochutnáte u nás ústřice Fine de Claire N°3 od Davida Hervé. Chov ústřic v pytlích položených na železných konstrukcích je dnes nejrozšířenějším způsobem v celé Francii. Za přílivu jsou pytle pod vodou, za odlivu na suchu a trvá to tři roky, než tito lahodní mlži dorostou do tržní velikosti.

Další ústřice jsou od jiné rodiny. Ty nám vozí kamarád Yves Baldy z jihu Francie, z laguny Thau, kde rodina Tarbouriech chová ústřice již po tři generace.

231778687_113394351039570_1651609888986980807_n.jpg

Co plánujete na zimní sezónu?

Naše specialita je růžový svařák podle receptu Gordona Ramsayho. Přes zimu bude otevřená i naše zahrádka, máme plynové hořáky a tak se dá posedět v teple i venku.

Jaká je celková kapacita vašeho podniku?

Cca 30 lidi uvnitř a 20 venku.

 

TUCET Míšeňská – ZAVŘENO

Chystá se stěhování do nových prostor....

clanky8/267443203_147910744254597_5005026787355657867_n.jpeg
Novinkou na jídlením lístku jsou šneci po burgundsku.


Reklama

VÝPRODEJ
Nakupte oblíbené dárky v povánočním výprodeji. Připravili jsme pro vás nabídku zdravých potravin, doplňků stravy pro imunitu, energii ale i celkové zdraví, přípravky pro krásnou a zdravou pokožku z kolagenem.
Více➠ZDE

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!