Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Autokino pro dobrou věc na podporu separovaných seniorů

doporučujeme | 26. 8. 2021

V organizaci Seniorem s radostí se zaměřujeme především na aktivizaci seniorů, kteří odcházejí do důchodu, cítí se aktivní, ale najednou nevědí, co mají dělat se svým časem, v moderním světe si přijdou ztracení.

reklama4/6.jpg

 

Autokino pro dobrou věc

Ledárny Braník

29.08. 20:00

V mladším seniorním věku 65-75 nastává mnoho změn: ztráta partnera, přátel, odchod ze zaměstnání, změna finanční situace. Tato skupina seniorů od 65 let je nejrozšířenější skupinou obyvatel v ČR (2,13 mil), tento podíl bude narůstat. Chceme být dlouhodobě partnerem, který ukazuje, že život nekončí, že začíná jen nové životní období, které může být stejně naplněné jako předchozí životní období.

Chceme měnit pohled na stáří, ukazovat, že může být aktivní a že senioři nepatří takzvaně do starého železa. Zároveň chceme propojovat generace a podporovat lásku a úctu v rodině a mezi generacemi.

V současné době jsme víc než kdy pocítili, jak důležitá je počítačová gramotnost a znalost online světa. Z toho důvodu vyvíjíme aplikaci, která bude přátelská právě pro starší dospělé. Nabídne možnost najít přátele stejných zájmů, důstojný přivýdělek, zjistit, co se děje v jejich okolí, nebo přivolat pomoc v nouzových případech. S vývojem aplikace souvisí nutnost zajistit seniorům vzdělávání v oblasti moderních technologií.

 

Zároveň podporujeme a prohlubujeme lásku k pohybu, a to zejména pomocí lekcí jógy, které probíhají zdarma po celé České republice i na Slovensku. Pravidelně pořádáme charitativní eventy, jejichž výtěžek jde vždy na rozvoj jedné z problematik týkajících se seniorů.
 
Chystáme Autokino pro dobrou věc, které proběhne 29. 8. 2021 v Praze. Během celého dne budou probíhat online lekce jógy, na které se můžete kdykoliv připojit, a den bude završen promítáním filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel.
 
Vybraným seniorům jsme přichystali překvapení ve spolupráci s jejich rodinami a navíc máme dárek do každého auta. Koupí vstupenky podpoříte již zmíněnou digitalizaci seniorů.

 

Autokino pro dobrou věc

Ledárny Braník

29.08. 20:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!