Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Defidu: Voňavý rozhovor o nové pobočce i o půlmetrovém croissantu

doporučujeme | 30. 8. 2021

Začínali s pobočkou na Žižkově a v druhé půlce června 2021 otevřeli další "zastávku" na Vinohradské. Mají božské croissanty (malé i obří), dorty a spoustu dalších dobrot. Defidu je mladou cukrářskou značkou s moderní filozofií. Už jste je ochutnali? Pozor při čtení rozhovoru s Dariou Kulachek (majitelka podniků) a Oksanou Kulachek (pastry chef a provozní ředitelka) hrozí, že budete slintat!

Text: Lukáš Rozmajzl, Petra Müllerová
Foto: juli_pashentseva

clanky7/DSC03354(kopie).jpeg

 

Defidu Žižkov

Dobroty pro milovníky pečiva špičkové kvality....

 

Defidu Vinohrady

Defidu je mladou cukrářskou značkou s moderní filozofii. Experimentujeme v oblasti...

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

Můžete na úvod představit Defidu? Jaký je vlastně koncept vašeho podniku?

Jsme kulinárními provokatéry. Vytváříme brandové produkty, značku pro opravdové milovníky pečiva špičkové kvality. Všechny naše produkty jsou úplně od začátku vyrobené u nás. Nepoužíváme hotové nebo předpřipravené ingredience. Máme jak klasické příchutě, tak i náročné chuťové kombinace pro gurmány. 

Co vlastně znamená název Defidu?

Defidu, z francouzského spojení ‘defi doux’, znamená "sladká výzva". Zkoušeli jsme různé varianty a různé jazyky. Ta francouzská nám přišla nejzdárnější, akorát jsme se ji rozhodli zjednodušit pro lepší zapamatovatelnost. 

To, co vyrobíte, jde komplet pouze vašich vlastních prodejen, nebo lidé seženou vaše dobroty i jinde?

Zatím máme jen dvě prodejny (na Žižkově a na Vinohradech), kde prodáváme vlastní výrobky. Jelikož ale chceme, aby naše croissanty ochutnala celá Praha, rádi spolupracujeme s kavárnami a podniky. Spolupracujeme s šesti podniky v Praze a okolí. Také rozvážíme po Praze (nejčastěji dorty nebo sladké sety na soukromé akce).

clanky7/defidu.jpeg
Vedle široké nabídky pečiva si v Defidu můžete objednat i luxusní dorty.

Jak váš byznys ovlivnil nebo poznamenal koronavirus?

Koronavirus nám vlastně pomohl nastartovat. První pobočku jsme otevřeli v době lockdownu v květnu 2020. Řekli jsme si, že v době krize lidem nejvíc chybí ty pozitivní emoce. A naše výrobky rozhodně umí náladu alespoň trochu zvednout.

Jaké TOP 3 věci by u vás zákazník při první návštěvě měl ochutnat a vyzkoušet?

První je jednoznačně pistáciový croissant! Druhá asi klasická brioška (plněná pastry krémem s mátou). Vymysleli jsme ji na Designblok 2020, kde jsme jich prodali více než 1000 a od té doby je naším brand produktem.
A vyzkoušet by zákazníci měli i maxi eclair, což je vlastně 20 cm karamelu...

clanky7/DSC04760-Edit.jpeg

Na sociálních sítích jste se v lednu pochlubili i půlmetrovým croissantem. Kolik lidí si ho od té doby objednalo?

Minulý týden jsme prodali 58. croissant.

reklama.jpg

Prozatím fungujete hlavně jako take-away, plánujete i plnohodnotnou kavárnu s desítkami míst na sezení a širším sortimentem?

Nejste první kdo se nás na to ptá! Naši zákazníci nás touto otázkou bombardují skoro každý den. Je to samozřejmě naším cílem a pracujeme na tom.

Jaké novinky plánujete na podzim 2021?

Na podzim již máme připravenou spoustu novinek. Už běží předprodej konfituru a ořechových krémů podle našich vlastních receptur. Také máme poptávky od firem na dárková balení Defidu specialit na Vánoce, takže aktivně pracujeme i na nich. A samozřejmě máme v kapse několik nových příchutí croissantů, ale ty zatím nebudeme prozrazovat.

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!