Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Otevřené nepřístupné domy, letní divadlo i kino, fesťák na náplavce, zmrzlina...

doporučujeme | 5. 8. 2021

Víte, proč se srpen jmenuje srpen? Protože tradičně se v tomto měsíci srpem sklízelo obilí – letos by se mohl jmenovat spíš deštěn... Dle meteorologů bude slunce svítit alespoň v sobotu, tak vyrazte na grilovačku nebo na zmrzlinu s bublinkami. V neděli naposledy zafanděte na Olympijském festivalu našim sportovcům nebo se schovejte pod střechy architektonicky zajímavých domů v metropoli při akci Open House.

V neděli končí olympiáda v Tokiu. Cinkne to alespoň ještě jednou i českým sportovcům? Poslední závody i slavnostní zakončení můžete sledovat ve Stromovce.

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

Otevřené domy: Open House = víkend, kdy se otevřou běžně nepřístupné domy. Jedním z lákadel letošního ročníku je funkcionalistický palác ARA na Národní třídě. Zajímavě vypadá i okruh Umělecké prostory, kde budete moci nahlédnout do ateliérů slavných umělců. Více➠ZDE

Divadlo, nebo kino: Zabijte v sobě draka! A zajděte se podívat na mimořádné open-air divadelní představení v Grébovce. Více➠ZDE Dáváte-li přednost letnímu kinu, nenechte si ujít kritiky chválenou (77 %) novou českou komedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel o čtyřicátnících, kteří řeší svou krizi. Více➠ZDE

Grilované dobroty: Nemáte v Praze kde grilovat? Zajděte v sobotu na smíchovskou náplavku a nechte si nandat přímo z grilu steaky, žebra, burgery... (a to i ve vegan verzi). Nebo raději zkusíte cizokrajné speciality? Více➠ZDE


VŠICHNI K WERICHOVI
Fenomenální cukrářka Iveta Fabešová znovu otevírá cukrárnu ve Werichově vile. Tak zajděte na zlaté vejce nebo staropražského Ježka v kleci.
Více➠ZDE

Bazar umění: Udělejte si radost nákupem uměleckého předmětu od některého z rezidentů Pragovky. Na ArtBazaaru se kromě toho také můžete nechat tetovat, ostříhat, vyměnit si květinu a zkrátka užít pohodový den. Více➠ZDE

Nová kavárna: Jako králové se budete cítit v nově otevřené kavárně ve Vršovicích The FLAT cafe. Přijďte třeba na víkendový brunch pod dohledem Her Majesty Královny Alžběty. Více➠ZDE

NEJVĚTŠÍ NOSOROŽEC
Praha má největší skulpturu nosorožce na světě. Socha pravěkého nosorožce srstnatého je nově „patronem“ revitalizovaného území bývalé pískovny v Lysolajích. Nově tam najdete víceúčelový sportovní a volnočasový areál.
Více➠ZDE

ZMRZLINA & PROSECCO
Když už hřešit, tak pořádně! V Crème de la Crème můžete celý týden okoštovat ledově vychlazené kombo zmrzlina & prosecco. V nabídce najdete třeba jahodu, broskev nebo úžasný černý rybíz s bublinkami.
Více➠ZDE

NOVÁ EXPOZICE
Národní muzeum otevřelo novou expozici s názvem Dějiny 20. století. Na téměř 2000 m2 se mnozí z nás mohou procházet třeba i svým dětstvím. Bezmála 1000 exponátů zachycuje českou moderní historii od první světové války až po vstup do EU.
Foto: Národní muzeum

Více➠ZDE

Kam v Praze o víkendu s dětmi

 

Open House Praha 2021 - s dětmi

Open House Praha

07.08. - 08.08.


 

Hrdinové knižních obálek

Villa Pellé

08.08. 15:00


 

Svět z papíru

Ponec - divadlo pro tanec

08.08. 17:00


 

Pohádkový Čimický háj

Vědomý dotek

07.08. 10:00

 

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

news

11 míst, kam v Praze za zvířátky, když nechcete do zoo

Náměstí u Masaryčky ožije. Novou dominantou by měl být stromový háj

Kam na největší croissanty, kde relaxovat a kam zajít na punk koktejly

LETNÍ KINA v Praze 2021: Kde a kdy se promítá & kam zadarmo

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!