Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Co milujeme v Praze. 15 tipů na místa, která vás zahřejí na duši a některá i v žaludku

doporučujeme | 11. 2. 2021

Protože se blíží Valentýn a také proto, že už vám možná dochází nápady, kam v Praze teď vyrazit, rozhodli jsme se v redakci, že se s vámi podělíme o tipy na naše oblíbená místa. Můžete to klidně brát jako netradiční doporučení na víkendový výlet. Možná se vám naše tipy budou hodit i při plánování programu na Valentýna. Tohle je 15 lokací, které v CityBee milujeme.

kel.jpgAlchymistická hospůdka Kellyxír a její otevřené okénko.

Co miluje Lukáš

Z dob, když jsem bydlel v Holečkově ulici, mi utkvěly v hlavě serpentiny nahoru na Strahov. Po cestě jsou krásné vily, před vrcholem můžete odbočit do petřínského parku, nebo si to vyšlápnout až k výhledu na celé město.

Nebo sedněte na tramvaj a nechte se odvézt na konečnou linek 12 nebo 20 na Barrandově. Pak to seběhnete z kopce a napojíte se na Prokopské údolí. Po proudu Dalejského potoka si můžete udělat procházku až k zastávce tram Hlubočepy, která vás odveze zpátky do civilizace.

A jako třetí tip doporučuju Kaférnu – malebnou kavárnu v Nerudovce, která teď v dobách pandemie funguje bohužel jen o víkendu a dá vám kafe do kelímku.

 

Kaférna Praha

Malostranská kávová oáza v podhradí pro místní i přespolní, s uvolněnou atmosférou a...

clanky7/kaferna(1).jpgKaférna Praha, nejen kofeinová pohotovost kousek pod Hradem. Skvělá káva a úžasné dvojctihodné koláčky. Nebo naopak?

Co miluje Hanka

Mám ráda Zámecký park v Dolních Počernicích. U parku je také Počernický pivovar, kde výborně vaří (pivo i jídlo). Teď mají alespoň otevřené okénko pro občerstvení s sebou.

Úžasně uklidňující je procházka Divokou Šárkou. Obzvlášť Nebušická vyhlídka je nádherná, když zapadá sluníčko.

Doporučuju také toulání se uličkami Malé Strany s proseccem z kavárny Mlýnská. Vyrazit můžete přes Kampu směrem ke Komendě řádu Maltézských rytířů. Tohle je naše oblíbená procházka s kamarádkami. Základ je hlavně se motat kolem Mlýnské prostě. :-) (Ale myslete na to, že pít alkohol na veřejnosti je zakázané!)

 

Kavárna Mlýnská

Kavárnu Mlýnská najdete v prvním mlýně na Čertovce....

poc.jpg
Zámecký park v Dolních Počernicích jako malovaný. Jasně, teď bude vypadat trochu jinak – schválně se tam zajděte podívat!

Co miluje Josef

Mě v poslední době nadchnul přívoz. Minulý týden jsme se takhle se ženou a dcerou projeli a bylo to super. Vyjeli jsme od Smíchovské náplavky, kde jsme krmili vodní ptactvo (a taky nutrie a potkany…).

Super je také procházka na Dívčí hrady, ta je dobrá vždy, fantastické výhledy. Další, co jsme v poslední covidové době vyzkoušeli, je Okoř a Chotkovy sady s výstavou fotografií u vchodu do Kramářovy vily.

[Okor%281%29.jpg]
Na Okoř je cesta...

Co miluje Petra

Divoká Šárka a vodní nádrž Džbán. Doporučuji vystoupat až nahoru na skálu v Divoké Šárce, odkud je krásný výhled, případně si udělat procházku mezi skalami podél Šáreckého potoka. Letos to vypadá, že by mohlo vyjít i bruslení na Džbánu.

Ráda zajdu také na Jánský vršek na drink. Procházku po centru doporučuju zakončit právě poblíž Nerudovky v Alchymistické hospůdce Kellyxír. Ta má teď každý víkend otevřené okénko. K pití si tu můžete dát Teplého mrože, Mladého Shakes-Peara a další netradiční drinky.

 

Kellyxír

Stylová alchymistická kavárna a vinárna s vynikajícími hotovkami....

kell2.jpg

Co miluje Vendy

Ráda chodím na Petřín (kromě 1. máje, kdy je tam narváno). Pod rozhlednou je otevřené okýnko s horkými nápoji a občerstvením. Pokud někdo nemá na romantiku sparring partnera, je možno tam vzít místo něho psa.

Ještě ráda chodím na Střelecký ostrov. Večer je tam klid. A možnost krmit vodní ptáky nebo přidrzlé nutrie.

Pěkná procházka je také ze Staromáku, přes Valentinskou ulici, pak Karlův most a Kampu, až na Malou Stranu, kde si lze dát kafe třeba v Cukrkávalimonáda

 

Cukrkávalimonáda

Kavárna v centru města....

clanky7/Cukrkavalimonada.jpg
V podniku Cukrkávalimonáda vás nepohostí jenom teplými nápoji...

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!