Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kvído od Albi vezme děti do přírody a za objevováním krás Česka

advertorial | 7. 8. 2020

Zabavit děti celé letní prázdniny je náročné. Že se nudí i na pěších výletech, které pro ně vymyslíte? Příště s sebou vezměte Kvído cestovatele! Díky němu budou děti toužit chodit na výlety do přírody.


Bingo na výlety 

Zpestřete si s Kvídem výlety do přírody s jednoduchou postřehovou hrou Bingo na výlety. Probudí v dětech zájem o poznávání přírody, procvičí si postřeh a zrakové vnímání a v neposlední řadě si otestují i svou vytrvalost a koncentraci.
Úkolem hráčů od 4 let je najít co nejrychleji daných 12 věcí v terénu (např. zlomený strom, dvojitou turistickou značku, posed) a sesbírat všechny kartičky s těmito slovy.

Odolné plastové karty a kovové karabinky jsou uzpůsobené hrám venku a tak vydrží i dobrodružný výlet. Karty lze pomocí karabiny připnout například k pasu.

Hra Bingo na výlety je v malé plechové krabičce, která je praktická na cesty a vejde se tak do každého batohu.

Cena v prodejnách Albi: 199 Kč 
Více⇒ZDE


Kvído - Cesty za pokladem 

Znáte Geocaching neboli kešky? A myslíte, že by to mohlo bavit vaše ratolesti? Pak se jim budou líbit i Kvídovy Cesty za pokladem. Jsou to zážitkové poukazy, díky kterým se děti mohou vydat na cestu s hledáním pokladu po krásných trasách v Česku. Kvído poschovával na 29 turistických stezkách vždy 10 krabiček. V každé krabičce je část pohádkového příběhu a úkol, který budou děti plnit a dle GPS souřadnic, nebo jen podle obrázků v poukazu hledat následující krabičku. V té poslední pak čeká na děti v truhličce schovaný poklad - malý dárek od Kvída za jejich objevitelskou snahu. 

Kvídovy Cesty za pokladem jsou k dispozici na prodejnách Albi a na webu www.kvido.cz/cestovatel v online verzi, kterou si můžete stáhnout a vytisknout. Jsou otevřené pro veřejnost od května do října. Pátrat po pokladech můžete na mnoha klasických výletních místech, jako jsou Prachovské skály, Křivoklát i v okolí měst. Pražané mohou pátrat třeba na Cibulce nebo u Hostivařské přehrady. 

Pro děti od 4 do 12 let 
Délky výletů 2-7 km 

Cena na prodejnách Albi: 249 Kč, elektronická verze v PDF: 199 Kč 
Více⇒ZDE

Kvído - Cestovatelské deníky 

Dalším tipem na ještě zábavnější výlety jsou Cestovatelské deníky od Kvída. Každý z deníků obsahuje popis 30 výletů ve vybraném kraji ČR i s tipy na různé zábavné aktivity s dětmi a zajímavá místa. V cíli každého výletu si mohou děti nalepit i turistickou známku. A co je na tom nejlepší? Čím víc výletů děti navštíví, tím zdatnější cestovatelé z nich budou a mohou získat i dárek v Albi prodejnách. Stačí ukázat svůj vyplněný deník! 

Součástí Cestovatelského deníku je navíc jako bonus i Kvídova Cesta za pokladem, který je schovaný právě v daném kraji a pokud děti absolvují alespoň 10 výletů a už navštívily první poklad, mohou od Albi získat i druhou cestu za pokladem jako dárek. 

Pro děti od 4 do 12 let 
V nabídce jsou cestovní deníky pro všechny kraje České republiky.

Cena v prodejnách Albi: 199 Kč 
Více⇒ZDE

Kvído Bojovky 

Čtyři jednoduché karetní bojovky zabaví děti, ať už jste s nimi kdekoliv na výletě nebo je chcete zabavit na narozeninové oslavě. Každá Kvído bojovka obsahuje 10 karet, které můžete dětem schovat a na každé kartě je úkol, který plní. Pozice karet jim navíc můžete zakreslit do plánku a učit je tak pracovat s mapou. 

Na výběr jsou tato témata: Lesní moudrost, Detektiv ve městě, Piráti, Princezny

Cena v prodejnách Albi: 49 Kč
Více⇒ZDE

Kvídův svět 

Svět zvídavé chobotnice Kvído u dětí probouzí zájem o objevování a otevírá jejich všestranný potenciál. Kvído pomáhá dětem rozvíjet komunikaci, paměť, logické uvažování, smyslové vnímání, motoriku i zájem o cestování. Vzdělávací hry Kvído pomáhali připravit odborníci z řad logopedů, dětských psychologů a speciálních pedagogů.

Více na https://www.kvido.cz/.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!