Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pádluj, nebo zemři! Přijďte zdarma zkusit trénink na dračích lodích na Vltavě

advertorial | 17. 6. 2020

Chceš si v týdnu trochu zasportovat po dlouhém pracovním nebo školním dni za stolem či u počítače? Poznat fajn partu lidí a stát se součástí něčeho většího? Jsme skupina nadšených pádlerů, co každé úterý a čtvrtek trénují na dračích lodích.

Jmenujeme se Leviathan Dragons a jak vypadají naše tréninky? Setkáváme se u loděnice v Praze u Vltavy, kde je ukryta naše dračí kráska. Nejdříve se všichni na břehu pořádně zahřejeme, protáhneme se, nováčkům vysvětlíme základy pádlování na dračích lodích a pak už hurá na vodu.

Naše loď má pět laviček pro deset pádlujících, jedno VIP místo pro kormidelníka, který má ve svých rukou náš směr. A ještě jedno místo na špici, které je pro nás pádlující hodně důležité, protože na něm sedí náš bubeník a udává nám rytmus. Díky němu pádlujeme všichni stejně, což je na dračí lodi základ.

Ne nadarmo se říká o dračích lodích, že to je nejvíce týmový sport na světě. Nejzkušenější pádleři sedí vždy vepředu a nováčky posazujeme do zadních míst, kde si je bere pod křídla náš trenér a vše jim podrobně vysvětluje. Trénujeme sílu a synchronizaci, protože to je motorem dračí lodi.

Netrénujeme ale jen tak – v zimě se účastníme halových a v létě řady venkovních závodů. Soutěžíme na různých místech po celé České republice – na různých přehradách i řekách.

Nejsme funová posádka, jdeme po dobrých výsledcích a chceme vítězit :-) V loňské sezóně jsme v seriálu Dragon Race skončili na čtvrtém místě a rádi bychom letos dosáhli na medaile.



Říká se, že vodáci jsou jedna velká rodina, a je to tak. V týmech dračích lodí to platí dvojnásob. Jsme parta nadšených pádlerů, co spolu netráví čas jen při trénincích a závodech, ale rádi plánujeme společné výlety. Jezdíme na kole, chodíme po kopcích, někdy nás napadne něco ujetého, jako například závody na mořských kajacích.

Co víc si přát, než mít skvělou partu lidí se společným zájmem a cílem. Tak jdeš do toho s námi? Pokud jsi sportovně založený/á, ale nemáš zrovna teď fyzičku, tak je nejlepší čas přijít si ji k nám zlepšit. Věk nerozhoduje. Těšíme se na tebe každé úterý a čtvrtek v loděnici v Braníku. Ale určitě se nám předem ozvi na Facebooku, emailem nebo telefonicky, ať s tebou můžeme počítat.

Leviathan Dragons

 

Trénink klubu dračích lodí Leviathan Dragons

Leviathan Dragons

16.06. 18:00


 

Trénink klubu dračích lodí Leviathan Dragons

Leviathan Dragons

18.06. 18:00

clanky7/Obrazek4.png

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!