Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ochutnali jsme: Přes den bistro, večer bar (nejen) pro milovníky chininu

doporučujeme | 13. 7. 2020

Objevovat svět můžete i přes současný stav ‘železné korona-opony’, a sice ústy. Exotika na vás čeká v nedávno otevřeném podniku BOWL & TONIC na Vinohradech kousek od Žižkovské televizní věže. Vybírat můžete z několika desítek koktejlů rafinované chuti a k nim zakousnout působivě naservírované dekonstruované sushi

Text: Jakub Ročňák, březen 2020

clanky5/poke-3.jpg

Podnik BOWL & TONIC ležící na rozhraní Žižkova a Vinohrad ztělesňuje netradiční spojení exotických jídel i míchaných nápojů opírajících se (až na výjimky) o nerozlučné přátelství mezi ginem a tonikem.

Zatímco místní kuchyně čerpá z džungle exotických chutí z celého světa, v níž mají ale své pevné místo lehké pochoutky poke s kořeny na Havaji, na baru můžete ochutnat na 20 rafinovaných koktejlů z pestré nabídky ginů (ale i vodky, Aperolu či portského). Ty harmonicky doplňuje vždy konkrétní druh toniku. 

Poke (bowl) je tak trochu „dekonstruované sushi“. Tvoří ho obvykle směs zeleniny, syrového rybího masa, bylinek, ovoce a rýže či jiné přílohy, to celé v misce. A v BOWL & TONIC ho umí připravit slušně. Pokud je pro vás poke zatím neznámou, zaskočte ho sem ochutnat.

clanky5/poke-2.jpg

Přes obědy tu v pracovní dny nabízejí menu s dvěma položkami za zvýhodněné ceny (cca o 100 Kč levněji než na večerním menu). Stačí překonat fyzickou a pro leckoho (včetně autora těchto řádků) i jistou psychologickou bariéru schodiště, které vás zavede z ulice do prostor pod její úrovní.

Čeká vás ale vcelku příjemný vnitřní prostor asi pro 35 lidí s množstvím zeleně, plus další místa k sezení na kryté zahrádce ve vnitrobloku.

Ochutnali jsme: 
Poke bowl na obědovém menu: losos s kokosem a ananasovou marinádou + cuketové nudle za 155 Kč
Polévka Tom Kha s houbami a kuřecím masem za 55 Kč

 

Bowl & Tonic

Unikátní kombinace originální, čerstvé a zdravé kuchyně inspirované celým světem a...



clanky5/poke-1(1).jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!