Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pohodové vánoční trhy na Výstavišti Praha

advertorial | 26. 11. 2019

O prvním adventním víkendu 29.11. - 1.12. si nenechte ujít vánoční trhy na Výstavišti Praha v Holešovicích. Užijete si příjemnou atmosféru, spoustu dobrot, regionální výrobky českých řemeslníků a designerů, lampionový průvod, dětské dílničky, taneční a hudební produkci, pohádky, vystoupení žáků ZŠ nebo tradiční hrnčířské trhy. Těšit se můžete i na Mikulášskou Prahy 7 nebo na veřejné bruslení zdarma. Vánoční strom se na pražském Výstavišti rozzáří jako jeden z prvních v Praze – už v pátek 29.11. v cca 17:00 hodin.

clanky6/VanoceVystavistePrahaPrumyslovypalac.jpg

 

Výstaviště Praha

Výstaviště se mění. Vytváříme moderní společensko-kulturní areál s širokou nabídnou...


Organizátoři letošních vánočních trhů na holešovickém Výstavišti Praha připravili pro návštěvníky příjemnou atmosféru bez tlačenic a nervozity. Pohodovou náladu navíc doplní regionální výrobky na stáncích nebo kvalitní občerstvení. „Po celý rok se snažíme areál Výstaviště Praha otevírat široké veřejnosti a nabízet co nejzajímavější program pro celou rodinu. Proto i letos můžete během adventu navštívit celou řadu akcí,“ řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

„Vánoční trhy v Praze se v posledních letech zaměřují hlavně na turisty a často nabízí zboží, které s tradiční nebo řemeslnou výrobou nemá příliš společného. Bývá tam hlava na hlavě, takže místo vychutnávání předvánoční atmosféry trávíte čas v tlačenici nebo ve frontě na občerstvení. A tak už pátým rokem nabízíme alternativu. Chceme vytvořit příjemné místo, kam si budete chtít zajít na dobré svařené víno nebo kávu, ochutnat poctivé cukroví, popovídat si s přáteli nebo strávit příjemný den s dětmi, které můžete vzít na bruslení do Malé sportovní haly zdarma,“ pokračuje Tomáš Hübl. 
 
„Letos budou trhy navíc zase o něco šetrnější k přírodě, omezíme plast a významně snížíme množství odpadu - prodejci občerstvení budou používat recyklovatelné obaly a místo jednorázových kelímků budeme nabízet vlastní plecháčky na svařené víno a čaj. Budou samozřejmě vratné, ale komu se zalíbí, může si hrneček za zálohu nechat jako suvenýr,“ dodává Tomáš Hübl.

clanky6/VanoceVystavistePrahaDilnicky.jpg

Foto: Výstaviště Praha, a.s.

Tipy na rukodělné vánoční dárky

Vnější plocha před Průmyslovým palácem bude zaplněna stánky s regionálními výrobky. Najdete zde foukané sklo, dřevěné věnce z hoblin, keramické podtácky, ručně vyráběná mýdla, pletené čepice a rukavice nebo koření. Atmosféru zpříjemní koledy, stromečky ozdobené dětmi z pražských mateřských a základních škol, ale také koše na dřevo, u kterých bude možné se ohřát a vychutnat si vánoční speciality.

V pravém křídle Průmyslového paláce se budou konat tradiční Hrnčířské a řemeslné trhy s nepřeberným množstvím hrníčků, talířů, tradičních skleněných figurek, vyřezávaných betlémů, tkaných výrobků, ale také nejrůznějších dekorativních i uměleckých předmětů.

Ve vytápěné střední hale se kromě pódia s programem, dětských dílniček, workshopů a odpočinkové části mohou návštěvníci těšit na Fler zónu. K mání bude česká a slovenská móda, šperky, doplňky, dekorativní předměty a spousta dalších výrobků.

clanky6/VanoceVystavistePrahaPalacvecer.jpg

Foto: Výstaviště Praha, a.s.

Program – zábava, kultura i bruslení

I když už máte všechny dárky vyřešené, přijít na Výstaviště se vyplatí. Zvlášť pokud máte děti. V pátek 29.11. byste si neměli nechat ujít lampionový průvod, který začíná v 16:00 u bistra Artyčok, projde areálem Výstaviště a je zakončený slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Stejně jako v loňském roce se mohou děti těšit na prskavky nebo na dvoumetrové anděly s čerty, kteří je budou v průvodu doprovázet.

V hlavní hale Průmyslového paláce se v sobotu můžete těšit na vystoupení dětí ze Základních uměleckých škol, na koledy, koncerty, historický tanec, pohádku pro děti a další program. Vyzkoušet si můžete i některá řemesla v připravených dílničkách – například drátenictví, a dále pohybovou nebo výtvarnou dílnu.
V neděli na Výstaviště přijdou i Mikuláš, čert a anděl a od 15:00 do 17:00 hodin budou dětem nadělovat drobné dárky.

Sportovně založení návštěvníci ocení veřejné bruslení v Malé sportovní hale, které bude v sobotu i v neděli od 16:15 do 18:30 zdarma. Vybavení si můžete půjčit na místě.

 

Vánoce na Výstavišti

Výstaviště Praha

29.11. - 01.12.


 

Lampionový průvod na Výstavišti

Výstaviště Praha

29.11. 16:00


 

ZRUŠENO: Veřejné bruslení na Výstavišti

Výstaviště Praha

09.11. - 29.03.

clanky6/VanoceVystavistePrahaMikulasska.jpg
Foto: Výstaviště Praha, a.s.

TIP na další víkend

Pokud se rádi bojíte, přijďte na Výstaviště i v sobotu 7.12. v 16:00. Nenechte si ujít největší pražský průvod Krampus čertů, skvělé občerstvení, bubenickou show LÍŠAMANI nebo vystoupení kapely Rozjetý veverky.
 
Více informací o akci na www.vystavistepraha.eu.

clanky6/IlustracnifotoKrampus.jpg
Ilustrační foto

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!