Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Léto na Výstavišti: Nové workout hřiště i lanová stezka

advertorial | 20. 7. 2019

Areál pražského Výstaviště není jen místo pro pořádání výstav a velkých akcí. Pro své návštěvníky si toto léto připravilo řadu nových atrakcí nejen pro děti, ale na své si přijdou i dospělí! Ať už jde o milovníky sportu, kultury nebo jen dobrého posezení s přáteli.

clanky5/1(3).jpg
 

Dětské hřiště u Maroldova panorámatu už patří k oblíbeným atrakcím pro malé návštěvníky, stejně tak jako dětský cyklopark, kde si malí cyklisti mohou vyzkoušet jízdu v terénu. Novinkou je lanová stezka v dolní části areálu, kam se také nově dostanete přímo průchodem z přilehlého parku Stromovka.

clanky5/2(4).jpg

Přímo vedle dětské lanové stezky vzniklo velké fitness a workout hřiště, ideální na posilování po zahřívacím běhu ve Stromovce. Pro odvážnější sportovce zřídilo Výstaviště boulderovou stěnu, určenou pro začátečníky i pokročilé lezce.

Na boulderu se leze v relativně malé výšce bez jištění lanem, ale není třeba se obávat případných pádů či seskoků, vždy se padá do měkkého. Stěna nabízí sto různých lezeckých cest ve čtyřech obtížnostech. V případně nepřízně počasí je v Malé sportovní hale možnost zahrát si badminton nebo stolní tenis a do konce července je pro veřejnost otevřený plavecký bazén.

clanky5/3(1).jpg

clanky5/4.jpg

Na všechny, kdo by si rádi užili pořádné letní grilování, ale dosud neměli kde, bude od druhé poloviny července čekat veřejné griloviště. Připravená bude i celá pikniková zóna a od letošního podzimu i gastropavilon, kde budou mít návštěvníci možnost zakoupit všechny potřeby i ingredience pro své grilování.

Letní scéna s kinem, které provozuje Gauč ve Stromovce, italské bistro Artyčok a letní zahrádka restaurace Pražan, která se chystá i na produkci vlastní značky piva, se už staly oblíbeným místem řady návštěvníků. V druhé půlce července si pak budete moci odpočinout v nové kavárně a cukrárně přímo u dětského hřiště a k dispozici budou i veřejné grily.

clanky5/5.jpg

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!