Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP 5 akcí týdne: Otevřená sedmička, dvojnásobná ekoradost i vintage POP-UP

doporučujeme | 22. 4. 2019

Vytáhněte palety, štětce, plátna a barvy. Poslední dubnový týden bude patřit umění. Pokud ničím takovým neoplýváte, nezoufejte, můžete se kochat uměním jiných. Tento týden vám otevřou dveře desítky uměleckých institucí. Otevřená bude také Sedmička. Desítku si budete moci otevřít třeba na Vyšehraní a otevřít se novým možnostem oblékání zase na pop-upu s vintage oblečením.

clanky5/FillaZatisisdemizonem.jpg

Emil Filla: Zátiší s demižonem

Avantgardní kavárna i vzducholoď

V rámci festivalu Týden umění proběhne kolem stovky vernisáží, setkání s umělci, komentovaných prohlídek a dalších doprovodných akcí. Zdarma si budete moci prohlédnout třeba vzducholoď v DOXu nebo si zajít do avantgardní kavárny do Muzea Kampa.

 

NGP ― Týden umění 2019

Národní galerie

22.04. - 28.04.



clanky5/Ripellino-Lhotak-e1544192279781.jpg

Angelo Maria Ripellino. Praha byla krásnější než Řím. Příběh české avantgardy

Buďte vintage!

Na pop-upu s výběrovým vintage oblečením najdete kousky od českých i slovenských návrhářů v kombinaci s prověřeným výběrem ze second-hand zboží. Nakupovat budete moci basic košile, vlněná saka, kalhoty nebo květované šaty. Ceny se pohybují od sympatických 300 do 1000 korun za kus. 

 

Vintage POP UP #catchbyme

100class concept store

23.04. - 28.04.


Dvojnásobná EKOradost

Toulcův dvůr bude slavit. A hned dvojnásobně. Tento týden se dožije svých 25. narozenin a také se připojí k oslavám Dnu Země. V rámci dvojité oslavy se můžete těšit na nácvik dojení, módní přehlídku z použitého textilu, přírodní kosmetiku, pozorování živočichů v kompostu a další eko radosti.

 

Den Země a 25 let Toulcova dvora

Toulcův dvůr

24.04. 15:00



clanky5/toulcuv.jpg

Vyšehraní na Žižkově

Multižánrový festival divadla a hudby, který potrvá až do půlky června, odstartuje již tento týden. Ve čtvrtek bude pro návštěvníky připraven bazárek i divadlo pro děti. Pozor, změna místa konání! Letos festival proběhne u Žižkostela.

 

Festival Vyšehraní

Vyšehraní

25.04. - 16.06.



Otevřená Sedmička

Tři dny. Jedna čtvrť. Desítky míst a vstup ZDARMA. To je Art District 7. Galerie, divadla, výtvarné ateliéry, umělecké dílny i design story se v tomto týdnu otevřou veřejnosti.

 

Máme otevřeno 2019

Máme otevřeno

26.04. - 28.04.



clanky5/mame-otevreno-studioalta.jpg

Taneční představení o pohřebních hostinách uvedlo Studio ALTA na loňském ročníku Máme otevřeno.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!