Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP akce týdne: Oscarová noc, asijské slávky, recyklace oblečení i Arabfest

doporučujeme | 7. 4. 2019

Doufáme, že jste si o víkendu náležitě odpočinuli, protože v novém týdnu vás čeká zážitkový maraton. Naučíte se recyklovat, zažijete hvězdnou oscarovou noc, budeme vás lákat na motýly, proměníte se ve světlušky, a také poznáte všechny krásy Prahy. A pokud byste si náhodou v tomto článku nevybrali, podívejte se na vizitky 18 nově otevřených podniků.

clanky5/slavky.jpg

1/ Kam na film

V těchto dnech můžete ve vybraných kinosálech zhlédnout to nejlepší z evropských filmů. Kino Lucerna si pro vás zase připravilo nejlepší film roku Zelená kniha a další oscarové snímky. Ve čtvrtek do kin dorazí žlutí trabanti.

 

Dny evropského filmu v Praze

Eurofilmfest s.r.o.

04.04. - 11.04.


 

Přehlídka vítězných oscarových filmů

Kino Lucerna

05.04. - 08.04.


 

Trabantem tam a zase zpátky - premiéra

Aerofilms

11.04. - 14.04.

Film Zelená kniha zvítězil při letošních Oscarech v kategorii nejlepší film

2/ Kde recyklovat

Udělejte si pořádek v šatníku a oživte si jej unikátními kousky vlastní výroby. Z obnošených kusů šatstva si můžete vyrobit stylovou kabelku či sáčky na pečivo a žít bezobalově.

 

Zero Waste Workshop - 3.LF

3. lékařská fakulta

08.04. 18:00


 

Workshop: Up/recyklace starého oblečení

Skautský institut na Staromáku

08.04. 10:00


 

Bezobalu na Flořáku - od teď!

Bez obalu

09.04. 09:00



clanky5/bezobalu.jpg

Bezobalu otvírá na Flořáku novou pobočku


3/ Gastro akce

Gyros či falafel už zná snad každý, ale ochutnali jste třeba ganoush? Můžete jej okusit na Arabfestu. Pokud dáváte přednost asijské kuchyni, pak tu máme spešl akci pro opravdové gurmány :-)

 

Arabfest 2019

Arabfest

11.04. - 14.04.


 

Asijské slávky

Bruxx

11.04. - 17.04.

4/ Tak trochu jiný shopping

Pokud vás nebaví nakupování sériového zboží v supermarketech a obchodních domech, zkuste to jinak. Původní ručně dělané šperky, oblečení, design i delikatesy můžete nakoupit v pátek a v sobotu na Mint marketu.

 

MINT Market Praha no. 24

Holešovická tržnice

12.04. - 13.04.

5/ Nové výstavy

Pánové, svou vyvolenou můžete pozvat na sbírku motýlů. Pokud momentálně žádnou neoplýváte, můžete ji vzít alespoň na motýlí výstavu. Když ji ukážete navíc všechny krásy Prahy, tak večerní kino už zřejmě nestihnete...

 

Motýlí cestovatelé

Botanická zahrada hl. m. Prahy

11.04. - 26.05.


 

Výstava Všechny krásy Prahy IV.

Jindřišská věž

08.04. - 26.05.

clanky5/motyl.jpg

BONUSové akce

Lars Kepler je v Praze! Tato událost by neměla uniknout všem fandům drásavých thrillerů. A pokud si občas myslíte, že jste světluška, tak tento týden v tom nebudete sami.

 

Lars Kepler – autogramiáda

Knihy Dobrovský - Václavské náměstí

08.04. 17:00


 

Běh pro Světlušku

Sportovní hala FORTUNA

11.04. 18:30

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!