Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nové podniky: Kam na snídani, oběd, sushi nebo výborný drink

gastro | 21. 11. 2018

Ochutnali jsme japonskou, italskou i anglickou kuchyni bez toho, aniž bychom vytáhli paty z Prahy. Jak jsme to dokázali, se dočtete níže. Stejně jako návod, jak pěnu všedních dní rozředit koktejlem High society. Připravili jsme pro vás pozvánku do čtyř podniků, které se letos objevily na pražské scéně a které stojí za to navštívit.

Text & Foto: Kristina Freiová 

clanky5/pizza.jpg


Tady a teď – kolébka snídaňové revoluce

Přestože název zní naléhavě, bistro Tady a teď je hotová lázeň klidu. Pokud se vám zdá, že jste o tomhle podniku už někdy slyšeli, nejste daleko od pravdy. Pod stejným jménem už totiž nějakou dobu funguje pekárna s výborným domácím pečivem. Bistro nedávno otevřelo jen o jedny dveře vedle a je o co stát!

V lehce rustikálním interiéru se tu o vás postará příjemná obsluha, která vám pomůže vybrat z bohatého menu. Na něm najdete kromě hlavních jídel i velké množství snídaní, které – a teď se podržte – servírují až do 18.00 odpoledne!

Já jsem se do téhle revoluce s chutí zapojila a rebelsky jsem poobědvala klasickou English breakfast včetně šálku Earl Grey a domácí housky s marmeládou na závěr. Kromě radosti z narušení stereotypu jsem si i skvěle pochutnala, takže můžu jedině doporučit!
 
Ochutnala jsem: Anglickou snídani  (čaj, citrusová voda, sázené vejce, křupavá slanina, fazolky v rajčatové omáčce, grilované klobásky, žampiony a rajče, čerstvé pečivo, máslo, džem) – celkem 155 Kč

 

Tady a teď

Nová pekárna na Smíchově s vonící čerstvým chlebem, houskami i kávou....

clanky5/IMG_1851.jpg

Point – café-bar-galerie

Když se vám podaří proplavat mořem turistů až na Betlémské náměstí, můžete se stavit na drink v novém café-baru Point. Zatím to tu očividně ještě moc lidí neobjevilo, takže se tu můžete krásně schovat před davy a užít si posezení pěkně v klidu.

Pokud ale neradi experimentujete a spoléháte na starý dobrý Sex on the beach, zkuste to radši jinde. Tady totiž dámské slaďárny úplně nefrčí a z těch opravdu zajetých klasik vám tu nabídnou jedině Long Island nebo Martini.

Stesk po letní Pina coladě ale určitě zažene fakt, že v Pointu přidali k dobrému pití i špetku umění a na zdech si tu můžete prohlédnout díla současných tvůrců.
 
Ochutnala jsem: High society – 130 Kč

 

Point

...

clanky5/IMG_0478.jpg

L’Osteria – Essenza d‘Italia

Kdo se letos nedostal na zahraniční dovolenou, alou na Národní. V novostavbě DRN na vás čeká koncentrovaná Itálie v podobě nové restaurace. Fajnšmekři už si můžou začít dělat chutě, zatímco my méně znalí se ještě pro jistotu podíváme, jak že se vyslovují ty gnoči. :-)
 
Italské je tu opravdu všechno, kuchaři počínaje a solí na dochucování konče. Atmosféru tu dokresluje dokonce i nezaměnitelný italský pop, který zrovna mně duši neoblažuje, ale tak… Proti pizze s ananasem žádný dišputát. 
 
Co se týká samotného jídla, můžu jedině doporučit. Já jsem si z denního menu vybrala těstoviny s hráškem a žampiony a poměr cena-výkon byl parádní. Potěšila mě i milá obsluha a povedený interiér, který se pěkně doplňuje s DRNem. 
 
Sečteno a podtrženo, Grazie za pěkný zážitek!
 
Ochutnala jsem: Těstoviny s hráškem a žampiony ve smetanové omáčce a domácí limonádu – celkem cca 160 Kč

 

L’Osteria

Restaurace v nové budově na Národní třídě DRN....

clanky5/IMG_1939.jpg

DuHa – Sushi i pro nehůlkaře

Podobně jako vás oběd v L’Osterii přenese do Itálie, tak na vás zase DuHa dýchne vůní daleké Asie. Asi v půli Dejvické ulice vystřídal tenhle restaurant tuctovou cukrárnu a na šestku tak vnesl zase o něco víc exotiky.

Připraví vám tu opravdu široké spektrum sushi, maki i všeho toho ostatního. Nemusíte se ale děsit, obsluha umí plynně česky a bez problému vám přinese místo hůlek vidličku, takže i ti méně zruční (mě nevyjímaje) se tu můžou najíst, aniž by si museli co pět minut vybírat rozsypanou rýži z klína.

Interiér neuchvátí, ale ani neurazí, podobně jako zdejší ceny. Co se chutí týká, nejvíc mě oslovil malý dezertík z rýžového těsta, který se na jazyku jenom rozplýval a byl tak akorát sladký. Co víc dodat... Bylo to tu fajn.

 Ochutnala jsem: Boo-ng menu (8× saké maki, 8× avokádo maki, 3× nigiri) za 320 Kč

 

DuHa Sushi restaurant

Sushi ale i řada dalších asijských specialit!...

clanky5/IMG_0434.jpeg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!