Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ochutnejte vafle s kaštanovým krémem nebo jako sendvič

doporučujeme | 20. 2. 2018

Na Vinohradech se nedávno otevřela nová kavárna s čerstvými domácími vaflemi. Zajít sem můžete na snídani, oběd i víkendový brunch a k dostání jsou dokonce i bezlepkové a veganské varianty. Zeptali jsme se Krisztiny Szipkové z Wafflin', jak to celé vzniklo, i na to, jaké vafle určitě musíte ochutnat.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Wafflin'

vikendovybrunch.jpg

 

Wafflin'

Kavárna s čerstvými domácími vaflemi....


 

 %C4%8D%C3%ADsla/red-01.jpgProč právě vafle? Co vás na nich tak zaujalo?
S vaflemi a celým konceptem "dej si na ně, co chceš" jsem se poprvé setkala na svém Erasmus pobytu v Istanbulu a od té doby jsem si přála otevřít podobný podnik i u nás v Praze, protože to bylo něco, co tady ještě nebylo. A čím více jsem potom hledala různé recepty vaflí, tím více mě zaujalo, že spousta klasických jídel jde přetvořit za použití vaflí, třeba úplně obyčejný sendvič naslano jde udělat z vaflí, které se použijí místo bagety, a to je jen ten nejjednodušší příklad.

%C4%8D%C3%ADsla/red-02.jpg O jaké vafle je zatím mezi zákazníky největší zájem? Jedou spíše na klasiku, nebo zkouší nové věci?
Spousta zákazníků se drží klasiky - vaflí s nutelou, ale stále více jich zkouší i nové věci. Máme různé neobvyklé krémy, třeba pistáciový, banánový nebo třeba kaštanový krém, a docela dost zákazníků si vybírá i z nich. Stále oblíbenější jsou také naše bezlepkové veganské vafle, na které máme skvělé ohlasy.

sendvic.jpg


%C4%8D%C3%ADsla/red-03.jpgJaká je další nabídka vašeho podniku kromě vaflí? 
Nabídku vaflí bychom rádi stále rozšiřovali, ale tak, aby vafle vždy byly součástí jídel. V současné době podáváme sladké a slané vafle, a o víkendech pořádáme brunche. Kromě toho děláme výbornou kávu La Bohéme Café, domácí limonády, horkou čokoládu z opravdové čokolády s minimarshmallows a šlehačkou, a rádi bychom nabídku rozšířili o smoothie a mléčné koktejly. Vybere si u nás opravdu každý, protože u vaflí i nápojů máme v nabídce i rostlinné mléko pro vegetariány a vegany.

%C4%8D%C3%ADsla/red-04.jpgCo z vašeho menu byste mi doporučili? Co bych měl ochutnat jako první a proč?
Určitě začít sladkou vaflí. Obě těsta jsou výborná, ale doporučuju zkusit to bezlepkové. A vybrat si z menu nějaký zajímavý krém, třeba pistáciový nebo kaštanový, nebo světlou lískooříškovou italskou pastu, která je něco na způsob nutely. Na to ještě přidat různé druhy ovoce, třeba jahody a banán a posypat podle libosti oříšky, třeba piniovými a kokosem. A pokud máte extra chuť hřešit, tak to završit nějakou sladkou tyčinkou, třeba Kinder.

snidane%281%29.jpg
 

Další místa, kde si v Praze můžete dát vafle

 

Coffee & Waffles

Nová kavárna v centru Prahy!...


 

Waf-Waf (Letná)

Unikátní koncept zaměřený na vafle a palačinky na Letné....


 

WAFL Prague

Vafle v Centru Chodov....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!