Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Shoďte kníry a nahoďte se do vánoční nálady

doporučujeme | 26. 11. 2017

Začněte se pomalu loučit s listopadem (případně i svým knírkem, pokud jste si ho nechávali celý měsíc růst) a začněte se pomalu vžívat do role Ježíška. Prosinec je tu a přináší s sebou záplavu vánočních trhů. V rámci Českých Vánoc na Výstavišti se v pátek dokonce dočkáte i lampionového průvodu a ohňostroje.

movember.jpg

Pondělí (až neděle)

Hybernskou ovládne festival plný designu, který představí autory nezávislé scény. O netradiční tematické instalace se postarají přední české značky jako Prim, Preciosa, Koh-i-noor nebo Tatra, které tak připomenou 99leté výročí vzniku československého státu.

 

Czech Design Week

Czech Design Week

27.11. - 03.12.

petrtylova.1000x1000.jpg
Sklářské umění na Czech Design Weeku představí Dominika Petrtýlová, milovnice barev a studentka UMPRUM.

Úterý

Úterý vám nabídne jedinečnou možnost udělat dobrý skutek. U příležitosti Giving Tuesday (největšího svátku dárcovství) se v Node5 otevře bleší trh s oblečením, doplňky a dekoracemi. Kdo nakoupí, zároveň pomůže dětem s cystickou fibrózou.

 

Giving Tuesday - bleší trh

Node5

28.11. 16:00

BONUS: Úterní gastro tip

Středa

První ročník festivalu Dlabačofest se bude soustředit na snímky, které byly nominovány na prestižní ocenění OSCAR v kategorii "Nejlepší zahraniční film", ale nezvítězily. Vstupné na tyhle filmové skvosty vás přijde na 80 Kč.

 

Dlabačofest

Dlabačov

29.11. - 02.12.

Damska obuv Bullboxer

Čtvrtek

Ať už máte knírek, nebo ne, přijďte ve čtvrtek na Movember festival a podpořte Nadační fond Muži proti rakovině. Čekají vás workshopy, speciální drinky, taneční lekce i promítání v PidiKině.

 

Movember Festival

Vnitroblock

30.11. 10:00

Vánoční Pátek

V pátek se nalaďte na vánoční notu. Na Výstavišti totiž startují vánoční prodejní trhy a chystá se lampionový průvod s ohňostrojem. V Petrské ulici se otevírají designové obchody a zvou k vánočním nákupům, na skleničku i na nějakou tu dobrotu. A na Malé Straně se otevírá Charity Advent Market s bohatým doprovodným programem.

 

České Vánoce na Výstavišti

Výstaviště Praha

01.12. - 03.12.


 

Tour de Petrská - vol. 7 - Adventní

Tour de Petrská

01.12. - 02.12.


 

Charity Advent Market

Charity Advent Market

01.12. - 03.12.

vys.jpg
České Vánoce na Výstavišti

Co se hraje v kinech…

 

Týden ukrajinského filmu

Kino Atlas

27.11. - 01.12.


 

KinoKlub - Vrchní, prchni!

žižkovšiška

27.11. 19:30


 

Festival italského filmu

Kino Lucerna

30.11. - 05.12.


 

Filmové premiéry tohoto týdne najdete ZDE.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!