Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

První farmářský trh bez igelitek bude už v sobotu

tisková zpráva | 7. 9. 2017

Už v sobotu nakoupíte na novém farmářském trhu na Řezáčově náměstí na Praze 7, tzv. Heřmaňáku. Prodejci přivezou ovoce, zeleninu, mléčné výrobky…, ale žádné igelitky. Tak popadněte košíky, plátěné tašky, a nebo nějaké peníze navíc na koupi frusacku, a hurá na trh.

[kosik%281%29.jpg]

 

Heřmaňák Praha 7 - první farmářský trh bez igelitek

Farmářské tržiště - Náplavka

09.09. 09:00

Půjde o trh pro místní i pro farmáře

Za místní obyvatele tu budou různé malé zajímavé food koncepty, vyhlášená místní cukrárna, výrobci designu. Venkovany a farmáře tu budou zastupovat hlavně malé rodinné farmy: Mléčné výrobky od malé rodinné mlékárny, bylinky, zelenina a ovoce, vyzrálé biohovězí, zahradní a luční české květiny a mnoho dalšího.

Farmářské tržiště Heřmaňák chce pracovat na postupném přechodu k minimalizaci obalů, tam kde to hygienická pravidla umožňují. Není lehké a není ani možné přestat používat všechny jednorázové obaly, ale tam kde to jde, chceme společně pracovat na zlepšení.

21318930_1653373384681090_5959944236496732247_o.jpg
Na trhu si pochutnáte i na dobrotách z Cukrárny Alchymista.

Bez zbytečných obalů

Na Heřmaňáku proto nenajdete žádné mikrotenové sáčky ani igelitové tašky. Na zeleninu a ovoce vám půjčíme proutěný koš, po zvážení si ovoce a zeleninu návštěvníci mohou pak uložit do vlastních přinesených, anebo do našich papírových obalů a tašek. K dostání budou obaly na zeleninu a ovoce zvané frusacky, které vydrží dva roky a při nakupování a vážení plně nahradí jednorázové mikrotenové sáčky.

Některé mléčné výrobky jako bílý jogurt a mléko budou k dostání kromě jednorázových také ve vratných obalech. Všechno ale nepůjde hned – a některé čerstvé potraviny, jako uzenářské výrobky, ochucené jogurty, krůtí maso nebo vyzrálé biohovězí zatím ve svých vakuových obalech zůstat musí, kvůli hygienickým předpisům.

21273483_1922498301324411_4635852527191398527_o.jpg
Frusack je vyrobený z unikátní tkaniny na bázi kukuřičného škrobu.

Občerstvení a kavárna bude své dobroty prodávat do kompostovatelných obalů, nebo vám půjčí svoje vlastní nádobí. Kdo chce, může vyrazit nejen s vlastními taškami, ale i s vlastní miskou či lžící. Na zahajovacím trhu v sobotu 9. září zahraje naživo kapela Typical Stereo.

Přijďte s celou rodinou oslavit nové místo setkávání, nákupu dobrého a kvalitního jídla a místních zajímavostí. Trh se tu bude konat 1x za 14 dní od 8 do 15 hodin, tedy 9. 9., 23. 9., 7. 10., 21. 10. a podle možností i dále.

Nestíháte trh? Nakupte bez igelitek a zbytečných obalů tady:

 

Nebaleno

Bezobalová eko drogerie a kosmetika od osobně ověřených dodavatelů z Česka a...



Šaty na Zoot.cz
 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!