Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nová úniková hra Pragueception spojuje film a hi-tech

doporučujeme | 3. 5. 2017

Co je realita a co sen? V Praze vznikla nová úniková hra PRAGUCEPTION. Jak už název napovídá - nejvíce se mohou těšit především fanoušci filmu Inception (do češtiny trochu nešťastně přeloženého jako Počátek). Po celou dobu se totiž budete pohybovat na hranici mezi snem a skutečností.

Text: SolvePrague.cz

clanky4/15723394_621696674697167_3742402220206100240_o.jpg

 

EscapeX

Únikové hry jsou určené pro skupinu 2-6 hráču, kteří jsou zavřeni do místnosti, a...


 

Hra s názvem Pragueception je prvním projektem nedávno otevřeného prostoru EscapeX vedle Václaváku. Jak název napovídá, hra je inspirována filmem Počátek (Inception) z roku 2010 s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Účastníci se dostanou do týmu elitních zlodějů myšlenek. Vaším úkolem je ukrást tajný chemický vzorec z mysli světoznámého neurologa. Dotykové a magnetické senzory namísto tradičních klíčů a zámků nutí hráče hledat jiné cesty, než jsou zvyklí z ostatních únikových her.

Filmové kulisy

Na hře se podepsala práce profesionálních kulisáků a expertů od filmu. Jednotlivé místnosti jsou velmi pěkně provedené a chvílemi si budete připadat skutečně jako ve snu nebo v jiné dimenzi.

Díky ne příliš těžkým a zároveň zábavným úkolům hra přirozeně plyne, jako byste byli součástí samotného filmu. Hru můžeme doporučit i začátečníkům s únikovými hrami nebo rodinám s dětmi.

clanky4/16797000_647379738795527_6850584468880470140_o.jpg

Profesionální software

Největší zajímavostí na únikovce Pragueception je spolupráce s profesionálním softwarovým studiem STRV. Vývojáři dodali software, který zabezpečuje bezproblémový chod celé únikovky.

Samotní únikáři poznají rozdíl v tom, že se výrazně snižuje chybovost lidského faktoru a eliminují se problémy v únikovce. Pro český trhu únikových her je to zase další krok směrem k technologicky promakaným únikovým hrám v Americe nebo v Rusku. Z Prahy se tak pomalu ale jistě stává evropská kolébka těch nejlepších únikovek.

Vzhledem k tomu, že tvůrci z Escapex se pravděpodobně chystají pustit i do tvorby dalších únikových her, tak se rozhodně máme na co těšit.

Sleva 150Kč

Dejte dohromady partu kamarádů a vyražte na únikovou hru Pragueception se slevou 150 Kč.

Kdo je SolvePrague.cz

Jsme tým nadšenců do únikových her. V Praze jsme odehráli již desítky únikových her a nadále v našem putování pokračujeme. O navštívených hrách blogujeme, udělujeme jim odznaky a společně s vámi je hodnotíme. Poskytujeme slevy na nejlepší únikové hry a pořádáme soutěže o vstupy zdarma. Přidejte se k nám na SolvePrague.cz.

clanky4/Pragueception_Solveprague.jpg
 

Hledáte ty nejlepší únikovky v Praze, které jsou něčím výjimečné? Poradíme vám:

reklama2/104_banner.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!