Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

8+1 důvod, proč o víkendu vyrazit na jarní Dyzajn market

doporučujeme | 14. 3. 2017

Náměstí Václava Havla bude o tomto víkendu již tradičně plné dyzajnu, workshopů, hudby, divadla i literatury. Kdybyste váhali, zda na Dyzajn market vyrazit, tady je 8+1 důvod, který vás možná přesvědčí.

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky4/Dyzajnmarket2_fotoTomasPolak.jpg

Foto: Tomáš Polák

 

Dyzajn market jaro

Dyzajn market

18.03. - 19.03.


 

1.
Uvidíte nejlepší design
Jarní přehlídky se letos zúčastní i čtveřice nominovaná na Czech Grand Design - grafické studio Take Take Take, šperkař Hanuš Lamr, šperkařka Eliška Lhotská a designérská skupina Lípa.

clanky4/Lipa.jpg
Kreativní dárky s dotykem Česka. A s láskou. To je Lípa.


2.
Užijete si za každého počasí
Největší část Dyzajn marketu najdete venku na piazzettě, ale premiérově se část umělců (ale taky kafe a dortíky) nastěhuje i do sousední provozní budovy Národního divadla.

3.
Bude co jíst a pít
ILoveEspresso budou mít stánek s výbornou italskou kávou LaGenovese uvnitř i venku, uvnitř (v provozní budově ND) je doplní svým rozmarýnovým cheesecakem a jablečnými minibábovkami Sugar MaMa, oblíbená ostravská cukrářka.

clanky4/ILoveEspresso.jpg


4.
O děti bude postaráno
Děti si mohou na workshopech udělat vlastní velikonoční přání. V neděli ráno pak Divadlo pro malý představí pohádku Dlouhý, široký a bystrozraký (na fotce níže).

clanky4/Divadlopromaly-Dlouhysirokyabystrozraky.jpg


5.
Nejen designem živ je člověk
Po celou dobu konání akce poběží doprovodné workshopy, na kterých si děti budou moci vyrobit vlastní pexeso, rodiče vstoupí do virtuální reality a prarodiče pro změnu vyrobí luxusní filcové papuče. Budou divadla, koncerty, autorská čtení spisovatelů...

6.
Nebude toho málo
Na Náměstí Václava Havla se sjede více než 200 dyzajnérů (těch vystavujících, v zástupech diváků jich bude bezpočet).

clanky4/VeronikaCerhovaFabrica.jpg
Kabelky Fabrica made by Veronika Cerhová.


7.
K vidění budou neviděné věci
V rámci jarní edice Dyzajn marketu bude k vidění i část unikátní Limitovky - kolekce výrobků speciálně vybrané z portfolia 40 “vyvolených” tvůrců, návrhářů a autorů.

8.
Je to zadarmo
Tedy k nezaplacení.



9.
Pomůžete dobré věci
I tentokrát bude možné podpořit hned několik charitativních projektů - Ponožky od babičky, Sweeter, Charity Gums, Cesta domů, Funky dog a nově uskupení Rolnička, kde v chráněné dílně tvoří lidé s mentálním či zdravotním postižením.

 

Dyzajn market jaro

Dyzajn market

18.03. - 19.03.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!