Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Akrobaté, žongléři a Sto zvířat

doporučujeme | 12. 2. 2017

Pořádnou divočinu si užijete na fesťáku nového cirkusu, na koncertě skáčkové kapely Sto zvířat, při valentýnském hurikánu i na antivalentýnské párty. Za romantikou musíte na kluziště do Gutovky (patříte-li k něžnějšímu pohlaví) nebo na sparťanský stadion (jste-li pořádnej chlap). Čtěte výběr nejzajímavějších akcí v metropoli v novém týdnu!

FotorCreated%2848%29.jpg

Pondělí

Zatímco vy budete v novém týdnu lítat mezi kanceláří a zasedačkou a žonglovat s pracovními úkoly, akrobaté se proletí při nějakém tom saltu vzduchem a žongléři předvedou, jak mít věci pod kontrolou. Týdenní cirkusový festival začíná.

 

Cirkopolis Fest

Palác Akropolis

13.02. - 18.02.

Úterý

Letošní svátek zamilovaných vypadá sportovně. Kdo má pocit, že mu láska dává křídla, může se proletět vzduchem v Hurricane Factory. Kdo se radši drží při zemi (a nemá strach z pádů na tvrdou zem), toho zveme na Valentýnské bruslení do Gutovky, které bude úplně zdarma. A kdo se chce radši někde v klidu nadlábnout nebo dělat úplně něco jiného, ať mrkne SEM.

 

Valentýnský hurikán

Hurricane Factory

13.02. - 14.02.


 

Valentýnské bruslení

Gutovka

14.02. 15:00

Nějakou tu vášeň vám snad do žil vpraví i festival španělských filmů. I když těžko říct, letos totiž nabídne postapokalyptické sci-fi, mrazivé thrillery, ztřeštěné komedie, psychologická dramata, zdánlivě všední příběhy obyčejných lidí a snímky otevírající tabuizovaná témata. A my se ptáme: Kde je láska?!

 

La Película 2017

Kino Světozor

14.02. - 19.02.

clanky4/lapelicula2.jpg

Na festivalu La Película bude k vidění i film "Noc, kdy moje matka zabila mého otce". Trailer ke komedii ve španělštině najdete na YouTube.

Středa

Žádná srdíčka, žádné růže ani love songy a žádná růžová! Na tuhle akci vyrazte v ďábelské černé či červené, před vchodem si klidně uplivněte při vzpomínce na bývalého či bývalou a pak pařte v klubu na bezva singly pro všechny singles až do rána. 

 

Anti-Valentine 2017

ROXY

15.02. 22:00

Praha 5 se rozhodla vytáhnout vás od televize či z postele. Je jí jedno, jestli budete cvičit jógu, běžkovat, obdivovat výstavy nebo hrát deskovky. Každopádně si prostě musíte vybrat něco z nabízeného programu a jít to vyzkoušet!

 

Dny Prahy 5

Městská část Praha 5

15.02. - 22.02.

Čtvrtek

Jak se smějí Japonci, se dozvíte v kině Lucerna na fesťáku japonského filmu a kultury. (Letošní ročník je totiž věnován vztahu Japonců k humoru.) Zahájení proběhne v Půjčovně koček. V tu se totiž pro čtvrteční večer díky stejnojmennému snímku promění kino Lucerna.

 

Eigasai 2017

Kino Lucerna

16.02. - 22.02.

Kapela Sto zvířat sestavila klubový program sešitý ze svých největších pecek a hitovek. V Rock Café si tak zaskáčete na songy jako Poprvé, Podpaží nebo Alice se dala na pití. Zvířecí párty začíná!

 

Sto zvířat v Rock Café!

Rock Café

16.02. 20:30

P.S. Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Majitelé Winternitzovy vily, postavené architektem Adolfem Loosem, pozvali na návštěvu celkem 22 umělců a teď zvou na návštěvu i vás. Ve funkcionalistické vile ze 30. let budou k vidění díla Marka Boudy, Hany Wichterlové či Pavla Berkoviče. Vstup je zdarma!

 

Výstava ve vile 2017

Winternitzova vila

17.02. - 23.02.

Těm, kteří čas raději než v galeriích tráví na stadionu, servírujeme pozvánku na prohlídku toho sparťanského. Na trávník se tentokrát bude koukat nejen z tribuny, ale i z komentátorských stanovišť, lounge VIP hostů nebo ze střídačky Sparty.

 

Prohlídky stadionu - GENERALI Arena

AC Sparta Praha Fotbal

17.02. 17:00

Novinky v kinech:

Žádného klasického romanťáku se překvapivě ve valentýnském týdnu nedočkáme - pokud tedy nepočítáme gay romanci V sedmnácti. Ruku v ruce se můžeme tak akorát bát u mysteriózního thrilleru Lék na život, dramat Zlato, T2 Trainspotting či Mlčení.

Divadelní premiéry:

Ve Strašnickém divadle vás čeká cesta do hlubin noci nového věku a v divadle Na Rejdišti scénický písňový koncert studentů populární hudby.

 

Tu noc těsně před lesy - Premiéra

Strašnické divadlo

17.02. 19:30



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!