Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Na výstavu medvídků, street-artu, fetiše nebo tenisek?!

doporučujeme | 22. 1. 2017

Amerika má od minulého týdne svého Trumpa, v Praze je Keira Knightley a taky nekončící mráz. V novém týdnu si (bohužel, nebo bohudík?) od bizarností neodpočinete. Čeká na vás elektronická muzika v kostele, plyšoví medvídci v muzeu i výstava jenom o dveřích. My se teda těšíme.

[clanky4/TOP2201.jpg]

PONDĚLÍ

Drážďanský skladatel a producent Sven Helbig propojuje světy klasické hudby a elektroniky. V minulosti už s Pet Shop Boys připravil soundtrack k filmu Křižník Potěmkin, aranžoval smyčce pro Rammstein. V pondělí si jeho tvorbu s doprovodem desetičlenného pěveckého sboru vyslechnete v Kostele U Salvátora.
V kině Aero se pak na vlastní oči můžete podívat, co kromě košilatých ekonomů ještě na VŠE vzniká za umělecké hodnoty.

 

Festival Spectaculare

Festival Spectaculare

20.01. - 20.02.


 

MultiFest 6. ročník

Kino Aero

23.01. 19:00

ÚTERÝ

Ženy a dívky, jste srdečně zvány na náborový trénink do týmu amerického fotbalu (něco jako ragby).
A genderově nevyvážení budeme i s druhou úterní pozvánkou: V Muzeu hl. města Prahy se seznámíte s hlavními představitelkami graffiti a street artové celosvětové scény.

 

Náborové tréninky

Prague Harpies

24.01. 20:00


 

Street art v Muzeu hlavního města Prahy

Muzeum hlavního města Prahy

24.01. - 27.06.


clanky4/oi_utj7dkzg-volkan-olmez.jpg

STŘEDA

Dle slovníku cizích slov je “fetiš” = kultovní předmět; jev nebo předmět přehnaného nekritického uctívání. Větší než malé množství ho najdete na dvoudenní interaktivní výstavě v Pragovce.

 

Fetico

Pragovka

25.01. - 26.01.

ČTVRTEK

Mohli jsme vás vzít na přednášku o sexismu v reklamě nebo o dopadu nové americké politiky na občanskou společnost v Guatemale, ale plyšoví medvídci jsou prostě zajímavější.
Toužíte-li seznat, jak tenisky zrcadlí atmosféru měst, je pro vás přichystaná unikátní výstava. Jako bonus připočtěte drinky od AnonymouS Bar a koncert Kláry Vytiskové.

 

Plyšový medvídek včera, dnes a zítra

Národopisné muzeum Národního muzea

26.01. 18:00




clanky4/um5eqwth3jq-alex-blajan.jpg

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

PÁTEK

Pokud vám v šuplíku leží nějaký zápisník, do kterého nepíšete, zaklekněte do bloků a vystartujte na výměnný sraz nadšenců papíru. Sirky nechte doma!
Po pěti letech se na pražské scéně představí Milan Cais (ano, ten bubeník z Tata Bojs) skrze samostatnou výstavu. Hlavním tématem jsou DVEŘE (že by nějaká špatná zkušenost se softwarem od Microsoftu?).

 

Veřejná výměna sešitů a zápisníků

Kaš-mi-daš

27.01. - 28.01.


 

Milan Cais - Dveře dovnitř

Villa Pellé

27.01. - 26.03.



NOVINKY V KINECH

Hodně zvědaví jsme na filmový příběh zakladatele fastfoodů McDonalds. Docela dobré hodnocení (7,2 z 10) má válečné drama s Bradem Pittem. Z tuzemských titulů jde na scénu romantická komedie Miluji tě modře. A do čtveřice ještě pozveme na poslední, už šestý díl série Resident Evil. Ostatní filmové premiéry k dohledání ZDE.

 

Zakladatel - Premiérový víkend

Forum Film Czech, s.r.o.

26.01. - 29.01.


 

Spojenci - Premiérový víkend

CinemArt

26.01. - 29.01.



 

 

DIVADELNÍ PREMIÉRY

V Divadle Rokoko má ve čtvrtek premiéru Premiéra mladí, nicméně lístky jsou beznadějně rozebrány i na další lednová představení, takže až v únoru. Pidivadlo na Letné nově zařazuje na repertoár Mimořádné události pro dospělé.

 

Premiéra mládí - Premiéra

Městská divadla pražská - Divadlo Rok…

28.01. 19:00


 

Mimořádné události - Premiéra

Pidivadlo

26.01. 19:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!