Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Vše, co o Signalu musíte vědět, ještě než začne

doporučujeme | 5. 10. 2016

Letošní Signal festival vás pozve na více jak deset kilometrů dlouhou procházku rozzářenou Prahou. Výlet to bude o něco barevnější a různorodější než ten loňský. Potkáte na něm celkem 23 instalací (dvě třetiny z nich budou mít v Praze světovou premiéru, všechny kromě jedné jsou zdarma) od umělců z celkem jedenácti zemí světa. Víme, kde to bude nejlepší i jak se v záplavě světla neztratit. Pořadatelé zas vědí, jak bojovat s davy.

signalhlavni.jpg

Jeden tip (nejen) pro rodiny s dětmi a „nekontaktní“ jedince hned na začátek:

Vyrazte na fesťák ve čtvrtek nebo v neděli a vyhněte se těm největším davům. Nebo klidně vyrazte v oba dny, ať máte na prohlížení víc času. Trasa byla letos připravována s odborníky z ČVUT, kteří při jejím návrhu brali v potaz možnosti pražských ulic a proudění davu. 

 

Signal Festival

SIGNAL Festival

13.10. - 16.10.

Malá ochutnávka pro nedočkavce

Celý festival bude oficiálně zahájen 13. října v sedm hodin večer na Staroměstském náměstí. Už 9. října se ale na náměstí Republiky objeví krychle s 60 000 dírami od japonského umělce Yasuhira Chida. Kdo do krychle vstoupí, bude mít pocit jako by letěl noční oblohou a jako bonus možná uvidí i brockenské strašidlo.

brocken.jpg

5+1 největších pecek Signalu 

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-01.jpgHeadlinerem letošního ročníku jsou zářivě bílí humanoidi australské umělkyně Amandy Parer. Do výšky osmi až dvanácti metrů vyrostou hned na pěti místech (náměstí Curieových, náměstí Jana Palacha, Kampa, Střelecký ostrov, Karlovo náměstí).

hum.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/blue-02.jpgU InterContinentalu narazíte na čtyřmetrový světelný monolit vytvořený z více než tří tisícovek LED kuliček. Světelný objekt nasává všechny okolní světelné zdroje a přetváří je v úchvatnou digitální show. Technologie instalace je unikátní a u nás bude použita úplně poprvé.

02Hyperbinary_Mercedes_1.png

%C4%8D%C3%ADsla/DarkGreen-03.jpgDo Klementina si skočte zabrnkat na laserové spektakulární struny Davida Vrbíka, které se chovají stejně jako struny v hudebních nástrojích – rozechvěním vytváří zvuk, který následně přirozeně doznívá.

struny.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/green-04.jpgNasaďte si 3D brýle (k dostání budou v info pointu před Tyršovým domem, kde proběhne i projekce) a seznamte se s osmi neznámými živočišnými druhy. (Pozor, další videomapping můžete zhlédnout na náměstí Míru nebo na Staroměstském náměstí.)

zvirata.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/red-05.jpgInstalace Epicenter v. 2 měla původně obsadit prostor u kyvadla, nakonec se utábořila v nedostavěném Paláci Národní. Z reje světlušek tu vznikne futuristická krajina, z kuželů světel vzplane plápolající oheň a vše završí hřmotný tanec blesků.

epicenter.jpg

BONUS: Brázdit po pražských ulicích se svojí audiovizuální károu, svítit projektory, kreslit ukazováčky po screenech a pokrývat nudné omítky kresbami bude RAWí letka.

Z doprovodného programu

 

Signal Music Night pořádá Radio Wave a Jazz

La Loca MUSIC BAR & LOUNGE

15.10. 21:00


 

Česká televize - triky s klíčovacím pozadím

SIGNAL Festival

13.10. - 16.10.


 

Omnis by Maotik

SIGNAL Festival

15.10. 23:40

Jak se v moři světla neztratit

Stáhněte si interaktivní aplikaci Signalu do mobilu. Navíc, většina festivalových lokací je letos vybavena free WiFi hotspoty.

Kupte si na některém z info pointů na festivalu průvodce s mapou a informacemi k jednotlivým instalacím. Stojí 50 Kč a platit můžete i kartou.

A kdybyste se přeci jen ztratili, dejte si něco k jídlu v některém z food pointů (hlavní “food zone” najdete u Rudolfina).

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!