Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Tanec v metru, cirkus na lodi i jídlo

doporučujeme | 22. 5. 2016

Nový týden bude poněkud nevšední. V metru se bude tančit, na lodi budou tropit vylomeniny cirkusáci a do kina tentokrát půjdete na Kafe a cigárko. Gurmety najdete v Královských zahradách na Pražském hradě a milovníky vína v prostorách Novoměstské radnice.

FotorCreated%2826%29.jpg

Pondělí

Ten nejlepší poslech "cédéčka" zažijete hned v pondělí v Paláci Akropolis. Kapela Zrní totiž pořádá speciální koncert, na kterém zahraje kompletně celou desku "Hrdina počítačový hry jde do světa" od začátku až do konce. Přijde i smyčcový kvartet. 

Úterý
(Nejen) hospodské debaty o uprchlících jsou (a ještě chvíli asi i budou) in. Pokud chcete být v obraze, nenechte si ujít minifestival filmů o migraci. Promítá se v Ponrepu a veškeré projekce jsou zdarma.

 

Migfilm Minifestival filmů o migraci

Kino Ponrepo

24.05. - 25.05.

Z kina Ponrepo se navečer můžete přesunout na Dlabačov. S historkami z hereckého podsvětí, jak je ve své knížce zachytila Marie Doležalová, vás seznámí Barbora Jánová a Gustav Hašek. Chystá se scénické čtení, které vás zaručeně dostane.

 

Kafe a cigárko

Dlabačov

24.05. 20:30

Středa
Ve vestibulech metra (Hlavní nádraží, Florenc C, Můstek B, Budějovická a Malostranská) se bude tančit. Celkem se můžete těšit na vystoupení sedmnácti tanečních souborů a zapojit se bude moci dokonce i vy. Baletní či stepařské botky radši s sebou.

 

Tanec v metru

Dopravní podnik hl. m. Prahy

25.05. 16:00

Zatímco v metru se bude tančit, loď Tajemství a náplavku ovládne cirkus. Bratři v tricku zahrají svůj speciál Žonglérské miniatury, který jinde v Praze neuvidíte. Přijedou ale i hosté z Brna. Vstupné na některá představení si musíte zaplatit, na některá se dostanete i zadarmo.

 

Festival Cirkus na lodi

Cirqueon

25.05. - 28.05.

Britský zpěvák Mika, který to loni v lijáku pořádně roztočil na fesťáku Colours of Ostrava, to tentokrát rozjede ve Foru Karlín. Předskokana mu bude dělat kapela Lake Malawi v čele s Albertem Černým.

 

Mika

Forum Karlín

25.05. 20:00

Čtvrtek
Monkey Business slaví ve Žlutých lázních společně s "Nafrněnou" Bárou Polákovou své 16. narozeniny. Bude pohoda, voda, pořádná vizuální světelná podívaná i nějaké to překvápko.

 

Monkey Business: Známe cestu z krize

Žluté lázně

26.05. 18:00

Na koho jsou Monkey Business velká divočina, může do O2 areny na klasiku - skladby Johanna Strausse. Do Prahy přijede král valčíků André Rieu i se svým Johann Strauss Orchestra. Divočina to vlastně bude tak trochu také, už teď je jasné, že bude narváno.

 

André Rieu a orchestra

O2 arena

26.05. 20:00

Pátek
Na páteční oběd si můžete z práce odskočit přímo na Prague Food Festival, který začíná už v pravé poledne. Čekají vás ochutnávky z top restaurací, renomovaní šéfkuchaři i pokrmy a nápoje, které vám připomenou 14. století a dobu slavného krále Karla IV.

 

Prague Food Festival

Prague Food Festival

27.05. - 29.05.

Dobré jídlo je nutné pořádně zapít. Po práci tedy určitě vyrazte na fesťák Praha pije víno na Novoměstskou radnici. K dostání tu budou vína od několika desítek vinařů z celé střední Evropy. Poté co zaplatíte vstup, máte už veškerou konzumaci zdarma.

 

Praha pije víno

Novoměstská radnice

27.05. - 28.05.

Novinky v kinech:

 

Mikrob a Gasoil - Premiérový víkend

Film Europe

26.05. - 29.05.



 

Maggie má plán - Premiérový víkend

FALCON a.s.

26.05. - 29.05.


 

Road-Movie - Premiérový víkend

Cinémotif Films

26.05. - 29.05.

Divadelní premiéry:

 

Pan Theodor Mundstock - Premiéra

Studio Hrdinů

25.05. 20:00


 

Experiment myší ráj - Premiéra

Národní divadlo

26.05. 20:00


 

Knoflíček - Premiéra

Divadlo D21

27.05. 19:30

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!