Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Boje na Petříně, s Avengers i o hračky

doporučujeme | 1. 5. 2016

Kdo nestihl prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní, může to ještě napravit májovou plavbou po Vltavě. Ostatní se klidně můžou pustit do bitvy – do té středověké na Petříně nebo do té s Avengers na filmovém plátně. Úrazy pak na Míráku ošetří Lékaři bez hranic.

FotorCreated%2824%29.jpg

Pondělí

Jestli vás v ulici Na Příkopě zaujala veřejná výkladní skříň s pracemi studentů Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, tak určitě navštivte i Prague Design Week 2016. Koná se jen 650 metrů odtud, vystavuje na něm 93 designerů, promítá tu Design Kino a nechybí ani přednášky.

 

Prague Design Week 2016

DesignCorporation s.r.o.

02.05. - 08.05.

Hurvínek slaví a na párty do Fora Karlín dorazí nejen Spejbl, Mánička, bábinka a Žeryk, ale i kapela 4TET. Všichni pak společně oslaví nejen devadesáté narozeniny nejmenšího Čecha Hurvínka Prvního, ale i sedmisté narozeniny největšího Čecha Karla IV.

 

Hurvínek slaví 90

Forum Karlín

02.05. 19:00

Úterý
Na Mírák zajděte na interaktivní výstavu Polní nemocnice. Dozvíte se, jak vypadá práce Lékařů bez hranic ve více než šedesáti zemích světa, uvidíte lékařské vybavení, které zachraňuje životy a ochutnáte i Plumpy’Nut, který se používá při léčbě dětské podvýživy. Vstup je bez zbraní a zdarma.

 

Výstava Polní nemocnice Lékařů bez hranic

Lékaři bez hranic

03.05. - 13.05.

Středa
Ve středu se pracovní týden láme v půli, takže přímo ideální příležitost zajít na akci s příznačným názvem ZlomDAMUvaz Festival. Kromě oficiálního divadelního programu studenti přichystali i doprovodný Offprogram, v rámci kterého se bude koukat na filmy i popíjet na střeše.

 

ZlomDAMUvaz Festival 2016

AMU

04.05. - 07.05.

Čtvrtek
Ve čtvrtek otevírá své brány největší hračkářství ve střední Evropě Hamleys a pro děti to bude něco jako druhé Vánoce. Vůbec bychom se nedivili, kdyby celý den ze stropu hračkářství pršely plyšáci a večer se v tom plyšákovém moři konaly plavecké závody pro všechny věkové kategorie.

 

Otevření Hamleys

The Playground

05.05. 10:00

Nejen děti, ale i pánové oslaví druhé Vánoce, a to díky Mistrovství světa ve středověkém historickém boji na Petříně. Obří Bitvy národů se zúčastní národní týmy z více než 30 zemí, chybět nebudou ani pochoutky středověké kuchyně nebo řemeslný jarmark.

 

Bitva národů

Česká asociace HMB

05.05. - 09.05.

Až bitva skončí, tak umýt boty od bahna a hurá do kina. Na filmovém plátně se totiž chystá další boj.  Budou superhrdinové a ochránci lidstva Avengers i nadále svobodní a budou bránit lidstvo bez vládních zásahů? Nebo dojde ke změně?

Tajemství Divadla Sklep se dozvíte díky stejnojmennému celovečernímu dokumentu, který jde právě do kin. Na plátně uvidíte Davida Vávru, Tomáše Hanáka, Evu Holubovou či Jiřího Macháčka a na sedačkách kolem sebe lidi, kterým nechybí smysl pro humor.

 

Tajemství Divadla Sklep - Premiérový víkend

Bio Art Production, s. r. o.

05.05. - 08.05.

Pátek
Vyrazte na májovou plavbu plnou hudby a tance a pomozte divadelní lodi bratří Formanů slavnostně zahájit sezónu. Hlavní roli večera budou hrát Melody Boys, francouzský elegán Dj Vassili Gemini, kapitán plavby Dj Mackie Messer a samozřejmě vy.

 

Swing na Lodi Tajemství

Divadelní loď Tajemství

06.05. 18:00

Den matek je sice až v neděli, my však doporučujeme začít slavit už v pátek, a to ve Studiu Alta. To přichystalo zážitkový hudebně-taneční víkend věnovaný hlavně ženám v rámci kterého vystoupí Yellow Sisters a proběhnout nejrůznější workshopy.

 

Den matek s Yellow Sisters a NANOHACH

Studio Alta

06.05. - 08.05.

Novinky v kinech:

 

Ben Hur - Premiérový víkend

Pannonia Entertainment

02.05. - 08.05.


 

Návštěva

DOC.DREAM

02.05. - 08.05.



 

Čistič - Premiérový víkend

Bontonfilm

05.05. - 08.05.


 

Jak přežít single - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

05.05. - 08.05.


 

Kluk ve světě příšer - Premiérový víkend

Asociace českých filmových klubů

05.05. - 08.05.


 

Naše malá sestra - Premiérový víkend

Film Europe

05.05. - 08.05.


 

Tajemství Divadla Sklep - Premiérový víkend

Bio Art Production, s. r. o.

05.05. - 08.05.


 

Nebe a led - Premiérový víkend

Aerofilms

05.05. - 08.05.


 

Belmondo - Premiérový víkend

Atlantis Entertainment Cz

05.05. - 08.05.

Divadelní premiéry:


 

Turnaj krále Karla - Premiéra

Studio DAMÚZA

02.05. 09:30


 

Kolaps - Premiéra

Strašnické divadlo

06.05. 19:30

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!