Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Spektakulární Spectaculare i vzdušná show

doporučujeme | 17. 1. 2016

V novém týdnu to vypadá doslova na spektakulární zážitky. Začnou se slavit narozky Karla IV., odstartuje první letošní masopustní akce a vypadá to, že se bude i sáňkovat. Kdo nestíhá, může skočit aspoň na Festival krátkých filmů.

FotorCreated%2814%29.jpg

Pondělí

Karel IV. letos slaví narozky (bude mu 700 let) a tohle výročí se rozhodně neobejde bez oslav. Ty startují už tohle pondělí. Muzeum Karlova mostu pořádá koncert a přednášku. Bude se recitovat, zpívat i hrát na gotickou harfu.

 

Večer pro Karla IV.

Muzeum Karlova mostu

18.01. 18:18

 

Radši si na Karla IV. vzpomenete jen v duchu a k jeho narozeninám mu připijete sklenkou vína? Pak zaskočte na výběrový festival vín, vinařství a gastronomie. Ochutnejte skvělá vína ze soutěže Prague Wine Trophy 2015.

 

Prague Wine Week

Víno revue

18.01. - 24.01.

Úterý
Ve stylovém 360º bar & lounge se v úterý odehraje dechberoucí show vzdušné akrobacie. Pohodlně se usaďte, objednejte si drink a nalaďte se na vzdušnou vlnu. Tohle představení se postará o to, aby vám v novém roce nechyběl ten správný nadhled.

 

Dáváte-li před éterickými slečnami přednost drsným týpkům, nesmíte chybět na koncertě heavy metalového bandu Manowar. Ve Foru Karlín tahle partička předvede svou nespoutanou brutální show.

 

Manowar

Forum Karlín

19.01. 20:00

Středa
Jen skončily Vánoce, už tu máme další svátky, tentokrát ty masopustní. Na Tyláku ve středu startují masopustní trhy s klobásami, medovinou i nejrůznějšími uměleckými výrobky. Těšíte-li se spíš na masopustní reje a průvody, musíte ještě zhruba čtrnáct dní počkat.

 

Vinohradske masopustni trhy

České masopustní trhy

20.01. - 09.02.

 

Na co však čekat nemusíte, je festival Spectaculare, který se ve městě usídlí na celé tři týdny a který představí žánry jako ambient, soudobá vážná hudba, post-rock, jazz, či techno. Vystoupí třeba přední jazzová osobnost Belgie Mélanie De Biasio nebo naše Lenka Dusilová.

 

Spectaculare

Festival Spectaculare

20.01. - 12.02.

 

Přijměte konečně jako fakt, že neustále nemáte na něco čas a zařiďte se podle toho. Vykašlete se na klasické kino a zajděte na Festival krátkých filmů. Během jednoho večera uvidíte filmů hned několik. Doporučujeme např. sekci Let's Talk About Sex aneb sex devětkrát jinak.

 

Festival krátkých filmů

Kino Světozor

20.01. - 24.01.

Čtvrtek
Příběhů žen, které se zamilovaly do nesprávných mužů, jsou plné knihy, noviny i bulvární plátky. Teď už i kina. Přichází do nich totiž Renčův film Lída Baarová, ve kterém si hlavní roli ženy, která se zamilovala do špatného muže, zahrála slovenská herečka Táňa Pauhofová.

 

Lída Baarová - Premiérový víkend

CinemArt

21.01. - 24.01.

Pátek
Využijte povánočních slev a nákupy spojte s bruslením. V Europarku Štěrboholy se otevírá kluziště. Bruslit se bude v teple, pod střechou, zdarma a ve znamení vesmíru a kosmických výprav. Za dvacku vám tu brusle i půjčí.

 

Hurá na led!

Europark Štěrboholy

22.01. - 28.02.

 

Pokud vás masopustní trhy naladily na masopustní notu, převlečte se klidně do masek už teď a zajděte jako Eskymák, Mexičan nebo Japonec na párty do Impact Hub. Kromě lidí ze všech koutů světa tu bude ze všech koutů světa i jídlo a pití. Vstup je zdarma.

 

Světová novoroční párty

Impact Hub Praha

22.01. 19:30

Novinky v kinech:

 

Lída Baarová - Premiérový víkend

CinemArt

21.01. - 24.01.


 

Vlna - Premiérový víkend

Film Europe

21.01. - 24.01.


 

Fúsi - Premiérový víkend

Film Distribution Artcam

21.01. - 24.01.



 

Chlapec a svět - Premiérový víkend

Cinema Glok

21.01. 15:00


 

Grey City - Premiérový víkend

Cinema Glok

21.01. 15:00


 
 

 
 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!