Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v prosinci v Praze zadarmo?

doporučujeme | 5. 12. 2015

V předvánoční době vám jistě přijde vhod náš výběr akcí, které jsou zadarmo. Najdete tu opravdové pecky jako třeba vánoční trhy, festival plný polévek, mikulášské akce, mejdany a nejrůznější markety. Takže zaklapněte peněženky a vzhůru do víru metropole!

Autor: Petra Šarešová

prague-765377_1280.jpg

od listopadu - 6. ledna: Vánoční trhy

Umíte si představit Vánoce v Praze bez pořádných vánočních trhů, na nichž si dáte svařák a další dobroty? Ty nejznámější jsou tradičně na Staromáku a Václaváku. Letos čerpají inspiraci u malíře Josefa Lady. Novinkou jsou odpočinkové zóny i fotokoutky.

 

Vánoční trhy 2015

Taiko, a.s.

28.11. - 06.01.

od listopadu - 31. prosince: Advent na Výstavišti
Vánoce se budou slavit taky na holešovickém Výstavišti. Kromě tradičních vánočních produktů, nejrůznějších řemeslných výrobků, knih a dalších zajímavých dárků se tu můžete těšit i na pohodové akce. Třeba mikulášské odpoledne, koncert kapely Kašpárek v rohlíku a mnoho dalšího.

 

Advent na Výstavišti

Výstaviště Praha

28.11. - 31.12.

3.-31. prosince: LeDní Letná
Za většinu představení na festivalu nového cirkusu a divadla se platí. Na pár dalších můžete jít grátis. Skvělá bude určitě Velká mikulášská nadílka, Mikulášský kufr a koncert oblíbené kapely Kašpárek v rohlíku.

 

LeDní Letná

Letní Letná

03.12. - 31.12.

4. prosince: Slavnostní otevření lesoparku
Rekonstrukce zbraslavského lesoparku Belveder je konečně u konce. Park je ideální pro všechny sportovce, chovatele chlupáčů, maminky s dětmi i nadšené sportovce. Přijďte si posvítit na slavnostní otevření svíčkou, lampionkem nebo baterkou.

 

Slavnostní otevření lesoparku

Lesopark Belveder

04.12. 17:00

5. prosince: Chyť mě v Praze
Pokud se nebojíte a chcete se seznámit s lidmi novým způsobem, připojte se k akci Chyť mě. Stačí si stáhnout appku, nastavit si svou výzvu, pohybovat se okolo náměstí Republiky, odchytnout si někoho zajímavého a pak už se jen bavit. Více info zde.

 

Chyť mě v Praze

Gocatchme

05.12. 14:00

5. prosince: Mikuláš v Praze
Večer pátého prosince patří už tradičně Mikulášům, čertům a andělům. V Praze se jako vždy najde nepřeberné množství mikulášských akcí. A mnoho z nich je zdarma. Co třeba Letenský Mikuláš před Bio okem nebo Tradiční mikulášská fireshow na Míráku?

 

Tradiční Mikulášská Fireshow

Tribo Fuego

05.12. 19:00


 

Letenský Mikuláš

Bio Oko

05.12. 16:00

5. prosince: Romský Bašavel
Největší romská kulturní akce letošního podzimu se odehraje v Paláci Akropolis. Pokud dorazíte do půl sedmé, budete mít vstup zdarma. Hlavním tahákem bude kapela Mário Bilhária Bachtale Apsa s latinskoamerickými rytmy. Autorská čtení, divadlo a další koncerty jako bonus.

 

Romský Bašavel

Palác Akropolis

05.12. 18:00

6. prosince: Veganská večeře 2: téma Vánoce
Stačí připravit, upéct či uvařit veganské pokrmy a donést je spolu s receptem do Café Na půl cesty. Tématem jsou Vánoce, takže jestli přinesete alternativy na kapra a cukroví, máte plusové body k dobru.

 

Veganská večeře 2: téma VÁNOCE

Café Na půl cesty

06.12. 18:00

7. prosince: AppParade
Další přehlídka tuzemské tvorby v oblasti aplikací pro přenosná komunikační zařízení je před námi. Dobře jste to pochopili, AppParade je o mobilních telefonech a tabletech. Pokud vás zajímají nejnovější trendy v této oblasti, nesmíte v Bio Oku chybět.

8. prosince: Networking na volné noze v Praze
Všichni volnonožci a freelanceři se sejdou na začátku prosince v prostorách Creative Gate. Večer nemá žádný program, můžete se tedy stavit na kus řeči, prohlídku coworkingu nebo jen pozdravit známé. Vstup je zdarma, když přinesete jakékoliv dobré pití, organizátoři budou jen rádi.

 

Networking na volné noze v Praze

Creative Gate

08.12. 20:00

10. prosince: Plýtvání jídlem - Díl 3: Spotřebitel
Další díl přednášek od Národní galerie se odehraje ve Veletržním paláci. Dozvíte se, že přibližně 40 % všeho vyhozeného jídla znehodnotí v domácnostech. Co se děje se zbytky a jak si stojí ČR v porovnání se světem, vám prozradí tři znalí řečníci.

 

Plýtvání jídlem - Díl 3.: Spotřebitel

Národní Galerie - Veletržní Palác

10.12. 18:30

12.-13. prosince: Knihex
Nakoupit knížky pro své nejbližší pod stromeček můžete zajít do Studia Alta, kde proběhne Setkání nakladatelů a čtenářů pod jednou střechou. Kromě knih se můžete těšit i na hudbu, divadlo, čtení nebo předvánoční rozjímání.

 

Knihex 5½

Studio Alta

12.12. - 13.12.

12.-13. prosince: Dyzajn market ZIMA
Už se nemusíte ptát, co koupit za vánoční dárky! Stačí se vypravit na Piazettu Národního divadla a něco skvělého jistě objevíte. A co vás čeká? Spousta stánků naditých designovými dárky, koledy, vůně svařáku, velký dětský koutek, módní přehlídky, koncerty i dobré jídlo a pití.

 

Dyzajn market ZIMA

Dyzajn market

12.12. - 13.12.

13. prosince - Zimní blešák v MeetFactory
Co tak místo nákupu předražených cetek prohrábnout second-hand zboží a vytáhnout nějaký ten vintage poklad? Čeká vás více než 70 stánků, kde si objevíte pecky pro sebe na zimu nebo pro kamarády pod stromek. Samozřejmostí je i dobré jídlo, vánoční drinky a beaty DJs.

 

Zimní blešák v MeetFactory

MeetFactory

13.12. 12:00

13. prosince: Vánoce na ledě
Praha 1 uspořádá na kluzišti Ovocný trh odpoledne pro všechny věkové kategorie, od dětí až po jejich prarodiče. Čeká vás zábavné odpoledne plné her a soutěžních disciplín. Akce se zúčastní také olympionik Aleš Valenta, herec Jakub Kohák a mnoho dalších. Zdarma bude vstup i teplé občerstvení.

 

Vánoce na ledě

Městská část Praha 1

13.12. 14:00

17. prosince: Plýtvání jídlem - Díl 4: Uzavírání cyklu
Poslední díl série přednášek o plýtvání jídla od Národní galerie přinese informace od tří profi řečníků ohledně toho, co by se mělo dělat, aby odpad při putování z farmy na talíř vůbec nevznikal.

 

Plýtvání jídlem - Díl 4.: Uzavírání cyklu

Národní Galerie - Veletržní Palác

17.12. 18:30

18.-19. prosince - Boutique Market
Téměř poslední šanci, kde koupit stylové dárky, budete mít na Boutique Marketu v hale č. 13 Pražské tržnice. Pozornost je zaměřena na vysoce kvalitní produkty, od delikates po designové výrobky. Nabídka je zaměřena na rodiny, expaty, matky s dětmi a všechny, kdo chtějí nakoupit exkluzivní a jedinečné dárky!

 

Boutique Market

Nové trhy

18.12. - 19.12.

19. prosince: Festival polévky poprvé v Praze
Milujete česnečku, rybí vývar, boršč nebo třeba bramboračku? Doražte chvilku před Vánocemi na Festival polévek. Vařit se bude na otevřeném ohni ve čtyřicetilitrových kotlích dovezených až z Maďarska. Protože ty jsou grunt.

 

Festival polévky poprvé v Praze

Holešovická tržnice

19.12. 10:00

19. prosince: Galasova vánoční cyklojízda
Vánoce slaví nerůznější skupiny lidí, mezi nimi i cyklisté. Před Vánocemi se sejdou na projížďce městem. Začíná se v parku Folimanka a končí v restauraci U Švejka. První čtyři lidi s vánoční výzdobou dostanou v cíli malé pivo nebo nealko zdarma.

 

Galasova Vánoční cyklojízda

Galasovy cyklojízdy

19.12. 10:00

20. prosince: Dyzajn market ZIMA - díl 2
Pro všechny, kteří nemohli o víkend 12. a 13. prosince dorazit na Piazzetu, je tu ještě jedna šance. Pokud do té doby neseženete dárky, nemusíte panikařit. Mezi hromadou parádních výrobků českých i mezinárodních designérů si vyberete.

 

Dyzajn market ZIMA

Dyzajn market

20.12. 10:00

24. prosince: DJ Evryday (electro, funk, soul)
Nechce se vám po rozbalení dárků a přecpaným břichem sedět doma u televize? Vydejte se třeba do klubu La Loca. Bude se tu hrát a hlavně tancovat. DJ Evryday to roztočí ve vánočním stylu.

 

DJ Evryday (electro, funk, soul)

La Loca MUSIC BAR & LOUNGE

24.12. 21:00

25. prosince: Drum station w/ Survey, Hybris, Brooklyn
Jste zvyklí trávit Štědrý večer doma s rodinou? Potkat a zapařit s kamarády můžete hned následující den. Když do Crossu dorazíte před 21. hodinou, máte vstup grátis. Se svou vánoční edicí přijede berlínské duo Survey.

31. prosince: Silvestr různě po Praze
Jestli se letos poslední den v roce nedostanete na hory nebo alespoň chatu s kamarády, nemusíte sedět doma na gauči. Klidně se vydejte do víru velkoměsta. Určitě najdete volné místo v některém baru či restauraci. A pokud chcete oslavit Silvestra se spoustou lidí, zamiřte před půlnocí na Staromák.
[ohnostroj%281%29.jpg]



Podniky...

Cross club
Kromě pátků a sobot nemusíte za filmová promítání, přednášky, divadelní představení, koncerty a mejdany v industriálním klubu platit!

 

Cross Club

Jídlo už jsme darovali potřebným a teď už jen doprodáváme pivo společně se sbírkou...

Storm club
Každou středu si můžete v multižánrovém Storm clubu užít dubstepové či drum & bassové beaty dýdžejů zdarma!

 

Storm Club

Multižánrový klub, který je úzce spjat s festivalem Let It Roll....

La Loca
Nekuřácký hudební bar najdete v přízemí funkcionalistické budovy Mosaic House. Ať jde o vystoupení vyhlášených DJs či koncerty skvělých kapel, za vstup (většinou) platit nemusíte.

Městská knihovna v Praze
Městská knihovna není jen místo, kde si můžete půjčit knížky či učebnice. Sama pořádá mnoho akcí v pobočkách po celé Praze, z nichž většina je zdarma.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Chapeau Rouge
Tento klub má kromě baru v přízemí ještě dvě podzemní patra. Jedno z nich - Dance club - je věnováno taneční hudbě, hrají tu špičkoví zahraniční a domácí DJ's a za vstup se neplatí.

 

Chapeau Rouge

Chapeau Rouge, to jsou 3 patra, 4 bary, 3 stage a galerie. Každý den DJs, koncerty a...

Retro Music Hall
Klub má otevřeno ve středu, v pátek a v sobotu. Na všechny párty zejména českých dýdžejů je tu vstup zdarma.

 

Retro Music Hall

Jediné místo v Praze, kde zažijete opravdu tu nejlepší atmosféru a nejlepší mejdan ve...

Rock Café
Také v legendárním klubu blízko Národní třídy najdete akce, za které platit nemusíte. Jde o filmová představení, koncerty s ozačením "Freezone" nebo pokud se žádná akce nekoná a z klubu je Music bar.

 

Rock Café

Nejstarší hudební, nyní multikulturní (Hudba, Divadlo, Kino, Galerie) klub v Praze....


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!