Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
ledna

Od horských goril až na střechu Afriky

Kavárna dobrodruha

zpět na výpis akcí
 

Tajemný ostrov Unguja, známý spíše pod nesprávným jménem Zanzibar, se proslavil nejen jako ostrov koření, ale také jako kruté centrum otrokářství.

Datum:17. 01. 20
Čas:18:00 - 20:30
Kategorie: poznání|cestování

Z rodiště Freddieho Mercuryho se vydáme na sever Tanzanie do největší neporušené sopečné kaldery na světě Ngorongoro.

Z této africké Noemovy archy už není daleko do NP Serengeti, který nabízí úchvatnou podívanou na migraci statisícových stád pakoňů a zeber. Přeskočíme rovník, abychom mohli po několikahodinovém treku vysoko v ugandských horách pohlédnout doslova z očí do očí největším primátům na zemi – gorilám!

Nespoutanou krásu divočiny vystřídá nepochopitelná krutost rwandské genocidy, údajně pětkrát horší masakr než holokaust. Celé putování zakončíme výstupem na majestátně se čnící nejvyšší pohoří Afriky – Mount Kilimanjaro, které pomalu ale jistě ztrácí svou sněhovou čepici na vrcholu Kibo.

Přednáší:
Marek Kovář

Kavárna dobrodruha
Tel: 774 854 722
Seifertova 4
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: