Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
ledna

Hrady, zámky a tvrze Království českého

Městská knihovna Smíchov

zpět na výpis akcí
 

Nový cyklus přednášek nás zavede na pevné hrady, romantické zámky či tajemné tvrze.

Datum:13. 01. 20
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 18:30
Kategorie: poznání|ostatní

Každá jednotlivá stavba vypráví o kusu dějin českých zemí. V první přednášce o Hradci nad Moravicí se dozvíme něco o osudech Záviše z Falkenštejna, královny Kunhuty a jejího syna Václava, budoucího krále. Druhý díl nás zavede na Orlík, druhdy posazený skutečně jako orlí hnízdo vysoko na skalách, jenž nyní najdeme u břehů Vltavy a který vypráví osudy mnoha svých majitelů, předně mladší větve rodu Schwarzenbergů. Helfštýn je jeden z nejrozlehlejších a nejpevnějších hradních areálů v Evropě, Hasištejn pak kolébka jedné z větví rodu Lobkowiczů. Hrádek u Nechanic je pak takovou malou Anglií ve východních Čechách, v případě Skal si pak povíme něco o loupeživých rytířích a o dobrodružství archeologie středověku.

Městská knihovna Smí...
Tel: 770 130 229
Náměstí 14.října 15
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: