Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
prosince

Frankenstein | NT Live v Oku

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Inscenace z roku 2011 získala mnoho ocenění včetně toho nejcennějšího, Olivier Award pro oba herce.

Datum:30. 12. 19
Cena:300 Kč
Čas:20:30 - 22:45
Kategorie: kultura|divadla, kina

Benedict Cumberbatch a Jonny Lee Miller v režii oscarového Dannyho Boylea v adaptaci slavného románu Mary Shelley o geniálním vědci a jeho monstru.

alternace Miller jako Viktor, Cumberbatch jako Stvoření
záznam z března 2011, české titulky

Nick Dear, Mary Shelley
Frankenstein 
Režie: Danny Boyle
Hrají: Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller a další
Hudba: Underworld

Inscenace z roku 2011 získala mnoho ocenění včetně toho nejcennějšího, Olivier Award pro oba herce – Benedicta Cumberbatche a Jonny Lee Millera. Stejné ocenění připadlo i Bruno Poetovi za nejlepší světelný design.

Režie se ujal oscarový tvůrce Danny Boyle, proslulý zejména svými filmy Trainspotting, Pláž nebo Milionář z chatrče. Připravil pro oba herce zvláštní úkol a hereckou výzvu – nastudoval s každým z nich obě titulní role – Viktora Frankensteina i Monstrum, tedy Stvořitele i Stvořeného, a nechal je střídavě role alternovat. Na vzájemné nevyhnutelné přitažlivosti, na osudovém propojení, na nechtěném zrcadlení jednoho v druhém postavil Boyle princip celé inscenace.

Hudbu i zvuk k představení dostala na starost britská taneční legenda Underworld, jejíž skladby se objevily ve všech filmech režírovaných Danny Boylem.

Představení není vhodné pro děti

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: