Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
listopadu

Pop-up výstava „Velvet Edition“

Prag Art Works

zpět na výpis akcí
 

Umělecká díla více než 50 současných umělců budou vystavena v jedinečném prostoru bývalé strojírny Horák a Hlava.

Začátek:21. 11. 19
Konec:26. 11. 19
Cena:Zdarma
Čas:11:00 - 17:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

PragArtWorks uvádí v pořadí již pátou pop-up výstavu na Palmovce, na které se představí 52 umělců z České republiky, Německa, Itálie, Slovinska, Holandska a Francie. Výstava s podtitulem „Velvet Edition“ bude pro veřejnost otevřena od 21. listopadu 2019, ve čtvrtek a pátek od 11:00 do 17:00 a v pondělí a úterý.

Umělecká díla více než 50 současných umělců, včetně 10 nadějných talentů z českých uměleckých škol, budou vystavena v jedinečném prostoru bývalé strojírny Horák a Hlava, která je historickou kulturní památkou zrekonstruovanou v rámci projektu Immofinanz Palmovka.

„Jsme vděční za příležitost představit všechna tato díla v tak jedinečném prostoru, který před námi zatím ještě nikdo nevyužil. Naším cílem je přiblížit současné umění široké veřejnosti a předvést jej netradičními a inovativními způsoby,“ říká Louise Beer, zakladatelka galerie PragArtworks a organizátorka pop-up výstavy na Palmovce.

Téma „Velvet Edition“ vzdává hold třicetiletému výročí Sametové revoluce i možnostem svobodného uměleckého projevu. Své malby, sochy a skleněné umělecké artefakty zde uvedou například Leny Aardse, Vladimír Bachorík, Anna Neborová, Rasmus Hirthe, Vacláv Bláha, Pavel Roučka, Ivan Ouhel, Šarka Radová, Kateřina Štenclová a mnoho dalších. Kurátorem výstavy se stal světoznámý česko-kanadský umělec Marek Schovanek.

Tato pop-up výstava je součástí mise PragArtworks, která spočívá v podpoře mladých umělců a představení současného umění každému, kdo má zájem a baví ho objevovat nové způsoby uměleckého vyjádření. „Výstavu si může užít úplně každý – opravdu nemusíte být odborníci na to, abyste dokázali současné umění ocenit. Nicméně pokud jste náhodou sběratelé, budete nadšení! Vítaný je zkrátka úplně každý,“ říká Louise Beer.

Prag Art Works
Tel: 724 344 311
Voctářova 18
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: