Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
října

Výstava Malý Princ Elišky Podzimkové

Vnitroblock

zpět na výpis akcí
 
Tip

Magický les ozářený velkým měsícem, všude stromy a světýlka, mlha linoucí se po zemi a vůně šimrající v nose…

Začátek:25. 10. 19
Konec:31. 01. 20
Cena:od 150 Kč
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Prostor, v němž se ocitnete v jiném světě, se otevře na interaktivní výstavě Malý princ známé výtvarnice Elišky Podzimkové. Originální expozice se v holešovickém Vnitroblocku zabydlí od 25. října do 31. ledna 2020 a dominovat jí budou obrázky z knížky Malý princ, které autorka připravovala na Islandu.

Jedná se o kombinované fotografie s ilustracemi, které jsou pro Eliščinu tvorbu signifikantní. Obrázky z knížky jsou zároveň animované prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení a skrze kterou si návštěvníci mohou rozpohybovat jednotlivé obrázky.

„Koncept výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který zapůsobí nejen na oči, ale i další lidské smysly. Cílem je především odstřihnout návštěvníky od každodennosti a aspoň na chvíli je vrátit do dětství,“ prozrazuje Eliška Podzimková.

OTEVÍRACÍ HODINY:

PO-PÁ: 15-20
SO-NE: 10-18

Eliška Podzimková |27| je česká animátorka, ilustrátorka, fotografka a umělkyně všeho druhu nyní žijící v Praze. V roce 2014 absolvovala Filmovou Akademii Miroslava Ondříčka v Písku. 

Nejen díky svému profilu na instagramu @AnimateNY (nyní @eliskap) získala uznání za mořem v USA. Má na kontě např. spot pro Jamieho Olivera, obsazení titulní stránky newyorského deníku Metro, dokreslené fotky pro americký Vogue či články v celosvětových médiích.

V Čechách spolupracovala s Tomášem Klusem na jeho turné Recyklus, ilustrovala knížku Marie Doležalové a spoluvytvořila knížní vydaní průvodce Honest Guide s Jankem Rubešem. Pro pražský magistrát přišla s projektem PrahART, kde vnáší umění do dopravních prostředků, režírovala i spot pro cenu Gratias Tibi pro Člověka v tísni a věnuje se i reklamní tvorbě.

V současné chvíli pracuje na seriálu Plešouni pro onkologicky nemocné děti, protože po vlastní zkušenosti ví, že je potřeba k léčbě přistupovat co nejvíce optimisticky a edukativní animovaný seriál by k tomu mohl pomoci.


Partneři výstavy: Erste Premier, Megapixel, Epson, 2media.cz

Vnitroblock
Tel:
Tusarova 791/31
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: