Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
července

Tradiční Francouzský trh na Kampě

Francouzský trh

zpět na výpis akcí
 
Tip

Ve dnech 10.–14. července se pražské náměstí Na Kampě opět promění v klasickou francouzskou čtvrť.

Začátek:10. 07. 19
Konec:14. 07. 19
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: gastro|občerstvení, festivaly

Ve dnech 10. – 14. července se pražské náměstí Na Kampě opět promění v klasickou francouzskou čtvrť. Na své si zde přijdou milovníci dobrého jídla, hudby i francouzské atmosféry. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečná vína, bohatý hudební doprovodný program a na řadu novinek, to vše na malebném náměstíčku u Karlova mostu.

Letošní ročník nabídne ještě více vystavovatelů a specialit francouzské gastronomie. Návštěvníci se nově mohou těšit na nejrůznější druhy šumivého vína z Alsaska, Burgundska nebo Savojska. Poprvé se na trhu objeví i pekárna Nostress, která nadchne širokou nabídkou lahodných francouzských koláčů a křehkého pečiva. Cukrárna Milliéme představí slavné makrónky a tradiční tartaletky. Další novinkou je stánek Le Marché určený výhradně čerstvým ústřicím z Normandie či Bretaně.

Trhy se na Kampě konají již po dvanácté, což z nich dělá jeden z nejstarších gastronomický festivalů v Praze. Nejen na Kampě bude znát francouzská přítomnost, tento rok totiž slaví sté výročí francouzská ambasáda sídlící na Malé Straně, jen kousek od místa konání akce.

„Trhy na Kampě zrají jako dobré víno a jejich pověst už přesahuje hranice České republiky. Již od ledna nám chodí dotazy z Německa, Rakouska, Itálie, Anglie nebo Ruska. Někteří pražští průvodci nás dokonce zahrnuli do svého programu! Těší mě, že jsou trhy na Kampě takto oblíbené a návštěvníci už vědí, že si zde užijí chvíle pohody a vychutnají si sklenku vína, sýry, uzeniny nebo nyní i ústřice,“ říká organizátor Thomas Bouton. Pořadatelé festivalu nevybírají žádné vstupné, veškerá konzumace se hradí u jednotlivých prodejců hotově nebo platební kartou.

Francouzské trhy ale nejsou pouze o jídle. Dokonale uvolněnou atmosféru dokreslí každý den i hudební doprovod. Poprvé se představí mimo jiné i kvarteto Les Doigts Tordus z Auvergne nebo hudebníci Tria Romana Pokorného.

Program a kompletní seznam vystavovatelů naleznete na: http://www.francouzskytrh.cz/cs

Francouzský trh
Tel:
na Kampě
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: