Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
července

Legendy v Aeru: Romeo a Julie

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Nejklasičtější příběh o nešťastné lásce v moderních kulisách

Datum:22. 07. 19
Cena:150 Kč
Čas:20:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina

V polovině 90. let přišel australský režisér a scenárista Baz Luhrman s troufalým konceptem, že přenese nejklasičtější příběh o nešťastné lásce do moderních kulis, ale při tom zachová původní shakespearovské dialogy, a ještě k tomu celý film pojme jako videoklipový muzikál. Ačkoli mnozí nad tím svého času nevěřícně kroutili hlavami, výsledek se zaryl do srdcí nejedné generace právě díky svému hyperestetizovanému stylu, který paradoxně představuje ideální rámec pro patos a vypjaté emoce Shakespearovy předlohy. Nemalou mírou k nehynoucímu věhlasu této adaptace přispívají také skvostné herecké výkony báječného hereckého ansámblu, v jehož čele září tehdejší mladé vycházející hvězdy Leonardo DiCaprio a Claire Danes v rolích ústředního páru. Zásadní roli v celkové stylizaci hraje také již zmíněný soundtrack, jenž bravurně dotváří emocionální paletu jednotlivých sekvencí. Playlist zahrnující písně od kapel a umělců jako Wolfgang Amadeus Mozart, Prince, Garbage, Des’ree či The Cardigans dotváří původními skladbami hudební veterán Nellee Hooper.
Baladickou tečku do závěrečných titulků pro film složili a nazpívali Radiohead.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: