Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
června

Festival Mořevkomoře - slavnosti Bretaně

Mořevkomoře

zpět na výpis akcí
 

Skvělé francouzské i české kapely, tancovačky, cidre i palačinky na pláži – to je Mořevkomoře - slavnosti Bretaně 4. 6. tentokrát ve Žlutých lázních

Datum:04. 06. 19
Cena:50 Kč
Čas:16:30 - 22:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Skvělé francouzské i české kapely, tancovačky, cidre i palačinky na pláži – to je festival Mořevkomoře - slavnosti Bretaně 4. 6. tentokrát ve Žlutých lázních.

 
Atmosféru francouzské Bretaně tentokrát na pláži si budete moci vychutnat 4. června na festivalu Mořevkomoře ve Žlutých lázních. Čeká na vás tancovačka pro děti a dospělé, rychlodílna bretonských tanců s živou hudbou, úžasný koncert francouzské kapely Trio Forj a samozřejmě cidre a palačinky. A to vše za cenu vstupného do Žlutých lázní - za 50 Kč.
 
"Věrni tradici zůstáváme u vody, ale přesouváme se do Žlutých lázní, aby si do malé české Bretaně našli cestu i normální plážoví povaleči nebo rodiny s dětmi. Prostě každý, kdo si chce udělat hezký den u řeky s dobrým jídlem a dobrou muzikou," říká ofestivalu umělecký ředitel a propagátor balfolku v Čechách Mikuláš Bryan.
 
A protože celý festival propaguje evropský fenomén balfolk rozhodně si budete moci na Mořevkomoře zatančit bretonské lidové tance na moderní živou hudbu. Mezi vystupujícími umělci budou festivalové stálice – hráč na ukulele Martin Vejvoda a skvělý violoncellista Vojtěch Nejedlý
 
Již po třetí do Prahy přijíždí nadaný mladý muzikant Clément Le Goff,  zpěvák tradičního bretonského zpěvu kan ha diskan, žák nedávno zesnulého legendárního bretaňského hudebníka Yann-Fañch Kemenera.  Letos se na festivalu představí se svou další kapelou z daleké Bretaně Trio Forj –  Clément Le Goff (zpěv), Kenan Guernalec (flétna) a Alan Vallée (kytara).

 

Přijďte si zatancovat ...

17.00 Martin Vejvoda & Vojtěch Nejedlý, tancovačka (nejen) pro děti

19.00 BAL LAB #sizatancovat– rychlodílna bretonských tanců s živou hudbou

20.30 Trio Forj– koncert úžasné bretonské kapely 

Mořevkomoře
Tel: +420 607 548 259
Žluté lázně
Praha, 14000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: