Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
května

United Islands of Prague 2019 - British Edition

Městská část Praha 8

zpět na výpis akcí
 
Tip

16. ročník mezinárodního hudebního festivalu v centru Prahy.

Začátek:31. 05. 19
Konec:01. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:15:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Už teď je jasné, že vám letošní ročník festivalu přinese nespočet nevšedních zážitků. Můžete se těšit nejen na objevování nových neokoukaných interpretů jako jsou třeba čeští The Atavists či severoirský jazzový objev Robocobra Quartet, ale i na oslavy třiceti let od Sametové revoluce nebo bohatý program ke Dnu dětí. Vstup bude opět pro všechny zdarma.

Hlavním posláním festivalu bude i v letošním roce objevování nových zajímavých jmen na české i mezinárodní hudební scéně. Za šestnáct let existence se tu stihly představit již stovky zajímavých hudebníků. V minulosti tu svou šanci ukázat se lidem na velkém pódiu dostaly třeba kapely Mydy Rybycad či Zrní, které dnes vyprodávají jeden koncert za druhým.

Těšit se můžete na vystoupení aktuálního největšího českého objevu, kterým je kapela The Atavists. V březnu bodovala v rámci předávání hudebních Cen Anděl 2018, kde získala hned dvě sošky. Rocková čtveřice the Atavists se stala andělským Objevem roku a s deskou Lo-Fi zvítězila také v kategorii Rock. Dalším českým účinkujícím bude rockový kvintet Povodí Ohře, který se letos objevil v nominacích na ceny Apollo, Anděl i Vinyla.

Jelikož 16. ročník festivalu nese v rámci oslav stého výročí otevření britského velvyslanectví v Thunovském paláci v Praze podnázev „British Edition“, největší prostor letos dostanou talentovaní hudebníci ze Spojeného království. Nezapomenutelné vystoupení slibuje například jazzová formace Robocobra Quartet (UK), jež ve své tvorbě kombinuje prvky punku a poezie. Skladby čtveřice původem z Belfastu nemají pevné tvary, a berou si stejně tak z art rocku, moderní vážné hudby i hardcorové divokosti, jako z Franka Zappy i z Rage Against The Machine. Vedle hudebního programu budou v blízkosti hlavní stage na Karlínském náměstí k vidění také „Britské ostrovy“, které budou reprezentovat jednotlivé regiony jako například Severní Irsko nebo Skotsko.

Městská část Praha 8
Tel:
Karlín, Křižíkova
Praha 8, 18000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: