Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
února

Kinoloď: slavnostní otvíračka/slávnosté otvorenie!

Kinoloď

zpět na výpis akcí
 

Srdečně Vás zveme na oficiální otevření Kinolodi – nového československého kina v holešovickém přístavu na Praze 7!

Datum:22. 02. 19
Čas:18:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Kinoloď je kino všeho druhu. V nitru zrekonstruované překladní lodi, vyrobené z roku 1925, se nachází plátno, na kterém spatříte jak souboje gigantických robotů, tak i budoucího vítěze cannského festivalu. Přívlastek "československý" též není náhoda... Pokud vás zajímá, jak vypadá filmová tvorba u našich sousedů, tak se to dozvíte právě na Kinolodi. Nebudou chybět zvláštní předpremiéry, ani diskuze (s nejen slovenskými) tvůrci.

V pátek 22. února 2019 se můžete těšit na zahajovací film VŠECHNO BUDE slovinského režiséra Olmo Omerzu (Příliš mladá noc, Rodinný film). Absolvent pražské FAMU snímek osobně představí a bude se dokonce podílet i na samotném křtu.
Nespočet prestižních ocenění (53. MFF Karlovy Vary – cena za režii, Ceny české filmové kritiky – nejlepší režie a 10 nominací na Českého lva atd) naznačují, že v české kinematografii nejde o jen tak ledajaké road-movie...
"Olmo Omerzu se i ve svém třetím filmu Všechno bude projevil jako jeden z největších českých režijních talentů a je dobře, že to nyní ocenila i mezinárodní karlovarská porota. Jeho nenápadná hra s žánrem road movie i s tenkou hranicí mezi filmem pro děti a pro dospělé patří k nejpozoruhodnějším titulům hlavní soutěže. Z Omerzua roste tvůrce se schopností oslovit široké publikum i odborníky. Autor citlivý a přitom nepodbízivý," napsal tehdy v Karlových Varech (červenec 2018) kritik Tomáš Stejskal.

Po projekci následují živé koncerty Moniky Midriakové (Léto s Monikou) a Šimona Holého (HOLY). Oba dva (ještě spolu s polským skladatelem Pawłem Szamburskim) jsou přímo zodpovědní za zázračný soundtrack, který zmíněný film doprovází.

Všechno bude (včetně kinobaru) a všichni jsou zváni (včetně těch, co trpí mořskou nemocí)! Vstupné v rámci otvíračky dobrovolné...

Předběžný line-up:
18:00 - Olmo Omerzu - Všechno bude / Winter Flies
20:00 - Leto s Monikou
21:30 - HOLY

Další informace postupně přibudou, tudíž událost rozhodně dál sledujte a hlavně si ji nebojte sdílet mez vašimi přátely a rodinou!

Kinoloď
Tel:
Přístavní
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: