Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
února

Jiří Votruba: Je jenom to, co je

Černá labuť - Art & Event Gallery

zpět na výpis akcí
 

Jiří Votruba představí v Černé Labuti svůj barevný svět, hravý i lehce znepokojivý.

Začátek:05. 02. 19
Konec:31. 03. 19
Čas:14:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

„Je jenom to, co je“. Takový je podtitul výstavy, která v pražské Art & Event Gallery Černá labuť během února a března představí tvorbu jednoho z nejpozoruhodnějších českých výtvarníků Jiřího Votruby. Umělec, jehož remix postupů, typických pro americké malířství po druhé světové válce, komiksu, různých typů grafického designu, okořeněný i vizuálními zkušenostmi z Japonska, si získal pozornost u nás i v zahraničí.

„Jiří Votruba na výstavě představuje své současné práce, které rozvíjejí jeho dlouhodobé estetické strategie, zároveň se v nich však dostává ke slovu i jisté znepokojení ze stavu současné civilizace,” komentuje koncepci výstavy kurátor Martin Dostál a dodává: “Toto znepokojení není explicitně zdůrazňováno, tvoří spíše jeden z podtextů autorových obrazů. Ostatně Jiří Votruba je svým přístupem ke skutečnosti i k uměleckému prostředí bytostným optimistou. Svět je pro něj krásné místo, ve kterém stojí za to vidět pozitivní možnosti, které nám poskytuje.“

Pro díla Jiřího Votruby, v nichž dominují jasné barvy a zvýrazněné kontury, je vedle inspirace americkým pop artem či japonskými tisky typická i česká tradice, nepostrádající humor a nadhled. To vše uplatňuje nejen ve volné tvorbě, ale například také ve scénografické práci s Dětskou operou při pražském Národním divadle nebo v ceněné knize pro děti Opera nás baví.

Expozice Jiřího Votruby s názvem „Je jenom to, co je“ bude v Černé labuti přístupná od 5. února 2019 do konce března, vždy o víkendech mezi 14 a 18 hodinou. Galerie se nachází v unikátních prostorech v osmém patře budovy Na Poříčí 25. Více informací na www.cernalabut.cz.

Zároveň si vás dovolujeme pozvat na VERNISÁŽ výstavy „Je jenom to, co je“.
KDY: 5. února od 18 hodin
KDE: Art & Event Gallery Černá labuť

Černá labuť - Art & ...
Tel:
Na Poříčí 25
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: