Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
února

Petr Hruška - Nikde není řečeno

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

Večer v Knihovně Václava Havla představí Hruškovu nejnovější knihu i jeho názory. Na uvedení sbírky Nikde není řečeno.

Datum:07. 02. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:30
Kategorie: kultura|ostatní

V nakladatelství Host právě vyšla nová básnická sbírka Petra Hrušky. Rodáka z Ostravy, jenž pracuje jako literární historik v Ústavu pro českou literaturu Akademie věd ČR a vedle poezie (např. Obývací nepokojeAuta vjíždějí do lodíDarmata) píše také prózu (soubor Jedna věta pro Revolver Revue, sloupky pro Respekt a internetový Bubínek Revolveru). Hruškovy knihy nevychází překotně často a jeho počínání vyvolává čas od času rozruch – naposled tehdy, když odstoupil z poroty Státní ceny za literaturu na protest proti paktu s komunisty, jímž si k moci dopomohla stávající vláda České republiky.

Na uvedení sbírky Nikde není řečeno se budou podílet dva hosté: v Praze žijící bosenský básník, prozaik a překladatel Adin Ljuca a divadelní režisér, autor televizního dokumentárního cyklu Šumná města Radovan Lipus.

Nová kniha (s výtvarným doprovodem Jakuba Špaňhela) bude na místě k zakoupení.

Knihovna Václava Havla
Tel: 222220112
Ostrovní 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: