Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Jak vypadá v dnešní době země, která se do povědomí zapsala zejména v 90. letech a zejména kvůli jedné postavě, Pablo Escobarovi.

Datum:14. 01. 19
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|centra

Pondělí nikdo moc nemusí, a tak se Marek Žíla z Checolombia rozhodl jej zpříjemnit všem, které by zajímalo, jak vypadá v dnešní době země, která se do povědomí zapsala zejména v 90. letech a zejména kvůli jedné postavě, hlavě Medellinského kartelu, Pablo Escobarovi.

Od jeho smrti uběhlo již skoro 30 let a také jsou to již více než 2 roky od podepsání mírové dohody, mezi znepřátelenými strany (vláda vs FARC), které více než 50 let v zemi bojovali o moc.

Kolumbie se tedy vymotala ze spárů násilí a konečně je v zemi bezpečnost na úplně jiné úrovni, než kdy předtím. 

Z Kolumbie se tedy stává nezadržitelným tempem nová turistická destinace a meziroční nárůst přijíždejících turistů je jedním z nejvyšších na světě (okolo 40 %).

V zemi můžete navštívit jak karibské pobřeží a ostrovy, tak pláže v tichém oceánu kde se také můžete potápět, či pozorovat velryby. Až 70 metrů vysoké palmy v horské oblasti v nadmořské výšce přesahující 2000 m n m. Duhová řeka. Sopky. Termálni řeky a vodopády. Více než 100 druhů ovoce. Nejvyšší míra biodiverzity vůči své rozloze na světě. Jedni z nejšťastnějších lidí na světě. A existuje mnoho dalších důvodů, proč dokonce i Lonely Planet v roce 2017 vyhodnotil Kolumbii jako druhou nejlepší zemi na světě k navštívení (po Kanadě).

Mrkneme se tedy na to, jak zmíněná místa vypadají, na co si při cestování po Kolumbii dát raději pozor, kdy se tam nejlépe vydat, jaké zážitky můžete zažít, jací jsou místní lidé, jaké jsou v zemi aktuální obchodní příležitosti vzhledem k tomu že s tímto trhem bylo velmi těžké posledních 50 let obchodovat. Neváhejte si také připravit vlastní dotazy, které vám rád zodpovím (když na ně budu vědět odpověď).

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: