Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
prosince

Oslavy 25 let ROPID a Mikulášské jízdy

ROPID

zpět na výpis akcí
 

V sobotu si můžete v Praze a jejím okolí užít po čertech dobrou zábavu.

Začátek:01. 12. 18
Konec:02. 12. 18
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|po praze

Opět po roce na vás čekají již tradiční mikulášské jízdy Čertohráčku a parního vlaku, vedeného lokomotivou Šlechtična a další doprovodný program nejen na pražském smíchovském nádraží. Letošní ročník bude doplněný o symbolické oslavy 25 let od vzniku organizace ROPID. K výročí připravujeme vydání speciální brožury, která připomene hlavní milníky čtvrtstoletí vzniku a vývoje Pražské integrované dopravy. :-) 

V kulturním sále nádraží Praha-Smíchov budou k vidění ukázky Modelářského kroužku modulové železnice Slivenec. Atmosféru prvního adventního víkendu si budete moci naladit vánočními koledami, které si s dětmi z DDM Prahy 5 zazpíváte v odbavovací hale od 10:30 a 12:45 hod. Na nádraží ale najdete i stánky s občerstvením a suvenýry s železniční tématikou a také tradiční informační stánky PID a Českých drah.

S Mikulášskou družinou a hrajvedoucími se potkáte ve výletním vlaku Cyklohráček, který se promění v tradiční předvánoční Čertohráček. Na Mikuláše se ale můžete přijít podívat i do parního vlaku, který bude stejně jako Čertohráček odjíždět z pražského smíchovského nádraží. Mimořádné jízdy Vás zavezou nejen do různých koutů naší metropole, ale také do středočeských Čelákovic, Úval či na Karlštejn. Nezapomeňte však, že je pro tyto jízdy nutné si zakoupit v předprodeji jízdenky. Ty jsou již nyní k dostání ve stanicích Praha Masarykovo nádraží a Praha-Braník.

Dne 1. prosince 2018 nebudou chybět ani oblíbené jízdy historickými autobusy nebo třívozovou tramvajovou soupravou. Nostalgické jízdy připravujeme mezi Smíchovským nádražím a Vozovnou Střešovice, kde bude Dopravní podnik hl. m. Prahy pořádat Mikulášské odpoledne. Po 17. hodině bude den zakončený velkolepým ohňostrojem, na který Vás doveze Čertohráček a parní vlak s Šlechtičnou na nádraží Praha-Krč. I sem si nezapomeňte včas zakoupit jízdenku v předprodeji, abyste se na závěrečnou show dostali bez problémů. ;-)

ROPID
Tel: 234 704 511
Praha-Smíchov
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: