Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
listopadu

Krkonošské pohádky

Divadlo Pohádek

zpět na výpis akcí
 

Divadelní zpracování legendárního večerníčku.

Datum:11. 11. 18
Čas:11:00 - 12:30
Kategorie: pro děti|Divadlo

Trautenberk má své panství hned vedle Krakonošova a toť se ví, malý pán a velký pán, to nikdy nedělá dobrotu.

Krkonošské pohádky byly a stále jsou nejoblíbenějším večerníčkem. Je vidět, že děti jakékoliv generace milují prostý pohádkový příběh, kde spravedlivý Krakonoš vždy nachytá nadutého a vychytralého pána z Trautenberka. Kuba, Anče a Hajný jsou hrdinové, kterým děti vždy drží palce. A všichni se pak radují, že nadpřirozená síla, kterou představuje pán hor Krakonoš, se postaví na stranu těch, kterým je ubližováno.

Autorka Krkonošských pohádek paní Božena Šimková teprve nedávno dala souhlas k divadelnímu nastudování a sama se podílela na vzniku divadelního scénáře. Na premiéře v libereckém divadle byla hotovým tvarem představení doslova nadšená.

I odborná kritika se o představení vyjádřila velmi pozitivně. PhDr. Radmila Hrdinová v deníku Právo předpověděla, že inscenace bude „diváckou trefou do černého“. Její slova se bez výhrad vyplnila, pohádka se v libereckém Divadle F.X. Šaldy i pražském Divadle pohádek hraje již několik let před stále vyprodaným hledištěm.

Krkonošské pohádky uvádíme nyní v nové verzi s původní hudbou proslulého hudebního skladatele pana profesora Vadima Petrova.

Malebná scéna, oduševnělá hudba, chytrý a vtipný text, vynikající herecké výkony… Tato konstelace je zárukou spokojenosti diváků.

Hrají: Libor Jeník / Petr PěknicKristýna Podzimková / Jana Stranska, Jáchym Kučera, Kryštof Nohýnek / Přemysl HouškaRosťa Trtík / Jan Jedlinský, Štěpánka Prýmková

Divadlo Pohádek
Tel: 222 984 272
Pod Pekárnami 10
Praha 9, 190 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: