Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
listopadu

Varhanní recitál

Obecní dům

zpět na výpis akcí
 

Jaroslav TŮMA | varhany Daniela VALTOVÁ KOSINOVÁ | varhany

Datum:11. 11. 18
Čas:11:00 - 12:15
Kategorie: kultura|hudba

BOHUSLAV MARTINŮ
LEOŠ JANÁČEK
MILOSLAV KABELÁČ
OTMAR MÁCHA

Jaroslav TŮMA | varhany
Daniela VALTOVÁ KOSINOVÁ | varhany

Smetanova síň Obecního domu v sobě kromě mnoha krás ukrývá i varhany. Jsou nádherné nejen na pohled, ale především na poslech. Varhany pochází z roku 1912 a od začátku budily pozornost i po stránce technické. A budí dodnes, neboť mají úhrnem 4814 píšťal a dva hrací stoly, které díky pojízdným podstavcům mohou stát kdekoliv na pódiu. Proto mohou na Svatého Martina zasednout ke svému mimořádnému recitálu hned dva umělci najednou, přičemž oba jsou ve Smetanově síni jako doma. Věhlasný varhaník Jaroslav Tůma je patronem varhan, jeho výtečná žačka Daniela Valtová Kosinová zase členkou orchestru FOK. Skrze české skladatele vzdají hold nejen tomuto ušlechtilému nástroji, ale také 100. výročí Republiky.

Obecní dům
Tel: 222 002 119
Náměstí republiky 5
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: