Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
října

Lidskoprávní orienťák 2018

Amnesty International

zpět na výpis akcí
 

Amnesty po roce opět pořádá Lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. 

Datum:21. 10. 18
Čas:14:00 - 16:00
Kategorie: sport|běh a kolo

Znovu chceme poukázat na porušování lidských práv v daných zemích. Pro letošek byly opět vybrány zajímavé příběhy ze zemí ambasád, které budeme v následujících dnech odhalovat. Chodci i běžci budou moct tímto originálním způsobem ukázat svůj nesouhlas s postupem těchto zemí vůči jejich občanům. Událost proběhne v neděli 21. října od 14:00 do 16:00. Rádi chceme připomenout, že Lidskoprávní orienťák není jen událostí pro běžce, ale i pro ty, kteří chtějí projevit svůj názor a mohou danou trasu projít či se zúčastnit následujícího doprovodného programu.

U vybraných zastupitelství budou připravená kontrolní stanoviště, kde účastníci budou moct podepsat petice za jednotlivé případy bezpráví. Jedním z nich může být příběh bloggera Alaa Abdela Fattaha či právníka Salaha Hamouriho. Kromě petic budou moct účastníci psát otevřené dopisy a prostor bude i pro tématické fotky a další různé aktivity.

Datum: 21. 10. 2018
Čas: 14:00 – 16:00
Lokace: Muchova 13, Praha 6 - metro Hradčanská

Harmonogram akce je následující:
14:00 – 14:30 Zahájení akce a úvodní slovo
14:30 – 16:00 Běh a podepisování petic či psaní otevřených dopisů
16:00 Závěr orienťáku a přesun do čajovny A Maze in Tchaiovna
16:00 – 17:30 Lidskoprávní diskuse v čajovně A Maze in Tchaiovna

DŮLEŽITÉ ORGANIZAČNÍ INFORAMCE:
* Registrační stánek bude stát na rohu ulic Pod kaštaný a Muchova (100m od metra Hardčasnká) od 14:00
* Pro běžce: vybíhat se bude v 14:30, proto, prosím, buďte na místě alespoň 15 minut předem (14:15), abyste si stihli vyslechnout bezpečnostní pokyny
* Na místě bude k dispozici prostor na převléknutí se a úschovu cenností (A Maze in Tchaiovna)

Třetina úspěšně ukončených případů ze všech, které v Amnesty řešíme, ukazuje, že upozorňovat na porušování lidských práv má smysl. Zastupitelství/ambasády všechny podobné akce hlásí svým domovským vládám, a ty často nechtějí čelit mezinárodnímu tlaku jako porušovatelé práv svých lidí, a proto je i tento způsob upozorňování na případy efektivní. Orienťák je navíc neotřelá a zároveň zábavná forma, jak na osudy obránců lidských práv upozornit. Nikdo se nemusí bát, že trasu nezvládne – ať už poběží na čas nebo půjde třeba s kočárkem, nebude to víc než 5 kilometrů a jako vždycky platí: Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. A v našem případě dvojnásob!

Amnesty International
Tel: 224243600
Provaznická 3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: