Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Mezinárodní den archeologie

Ústav pro archeologii, FF UK

zpět na výpis akcí
 
Tip

Přijďte v sobotu 20. října 2018 slavit spolu s námi svátek archeologie do areálu pražského Karolina.

Datum:20. 10. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 16:00
Kategorie: poznání|VŠ+VOŠ, workshopy

Ústav pro archeologii FF UK společně s Ústavem pro klasickou archeologii FF UK, Českým egyptologickým ústavem FF UK, Ústavem etnologie FF UK, Hrdličkovým muzeem člověka PřF UK, Národním památkovým ústavem, Asociací recentní archeologie a Českou archeologickou společností pro vás opět připravují bohatý program. 

Můžete se těšit na množství workshopů a přednášek, které vám přiblíží dobrodružný svět archeologie. V atraktivních prostorech nádvoří staroslavného Karolina (vchod z Celetné 20) si budou moci malí i velcí návštěvníci vyzkoušet práci archeologů, etnologů a antropologů a zároveň nahlédnout do tajů života v pravěku, středověku a v egyptském i evropském starověku. Program bude doplněn krátkými pětiminutovými přednáškami na zajímavá témata – již tradičními Archeologickými jednohubkami.

Dokumentace kostrového hrobu a archeologický výzkum nanečisto, originály i repliky archeologických nálezů, nemocné kosti, štípání pazourku, drcení obilí a pravěká kuchyně, ukázka římské výzbroje, staroegyptské a antické hry, mumifikace v praxi nebo pravěké jeskynní umění, to je jen zlomek aktivit, na které se návštěvníci letošního ročníku mohou těšit. Ani špatné počasí nám nebrání v setkání s vámi, příznivci archeologie.

S oslavami Mezinárodního dne archeologie se můžete setkat i na dalších místech v ČR. Podívejte se na www.denarcheologie.cz nebo na www.facebook.com/denarcheologie/

Občerstvení je zajištěno ve Studentském klubu Celetná, kde budou probíhat také Archeologické jednohubky.

Vstupné symbolické - mince jakékoli nominální hodnoty.

Těšíme se na Vás!

Ústav pro archeologi...
Tel: 221619736
Celetná 20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: