Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
října

Alternatїva: mini-festival nezávislé ukrajinské kultury

Alternatїva: mini-festival nezávislé ukrajinské...

zpět na výpis akcí
 

Zveme vás na filmy, cestovatelský večírek a audiovizuální performance. Buďte u toho!

Začátek:03. 10. 18
Konec:07. 10. 18
Cena:Zdarma
Čas:18:30 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, kina

Plný program je zde.

3.10 Ukrajina, jak ji neznáte - prezentace projektu Ukraїner
5.10 Olžin italský deník – promítání s diskuzí
6.10 Ukrajinská nová vlna: Divocí holubi // promítání
7.10 Alternatїva #audiovisual performance

Rustikální Podkarpatská Rus Nikoly Šuhaje, hořící pneumatiky, pracovní migrace. Tohle je Ukrajina v kostce podle českých médií.
Co o ní doopravdy víme? Co víme o sobě navzájem? Odpověď budeme hledat ve filmu, cestovatelském vyprávění, ba dokonce i během audiovizuální performance. Chceme propojit umění napříc hranicemi – těmi geografickými i myšlenkovými. Vyrazíme proto na cestu po zapomenutých končinách ukrajinských regionů, které poznáme nejen skrze přírodu či architektonické skvosty, ale především skrze lidské příběhy. Ať už budou bizarní, melancholické nebo vtipné, nenechají vás lhostejnými. Tentokrát zapomeňte na tradiční prvky, vyšyvanky, folklorní hudbu. Chceme Vám známý obraz této země zpestřit, ukazát tvůrkyně a tvůrce současné alternativní kultury, hybatelky a hybatele občanské společnosti v Česku a na Ukrajině. Pojd'me zrevidovat naše dosavadní představy, a objevit tak pestrost země v rámci prvního festivalu nezávislé ukrajinské kultury.
Vstup zdarma.
Tento projekt je realizován za finanční podpory MV ČR a Hlavního města Prahy. Cílem projektu je podpora integrace cizinců žijících v Praze. Akci také podpořilo Integrační centrum Praha.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: